Искривиле се шине од врућине

Танјуг, Бета 06. август 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Пруга Београд Бар (foto: Радио Пријепоље)

"Србија Воз" саопштио је данас да је због квара између станица Бистрица и Пријепоље, прекинут редован саобраћај у 15.10 , што ће довести до закашњења међународног воза из Београда за Бар.

До квара је дошло због појаве "сунчане кривине", односно деформације и кривљена шина због високих температура на том делу пруге.

Међународни воз ће наставити да саобраћај из станице Прибој у којој је заустављен, када се уклоне сметње на прузи, додаје се у саопштењу.

Особље "Србија Воз" је обавестило путнике о насталој ситуацији и обезбеђено им је освежење.

Прекинут саобраћај и на прузи Ниш-Димитровград

Редовни саобраћај возова на прузи Ниш-Димитровград, прекинут је данас када је у 15.20 сати исклизнуо један вагон теретне композиције због кривљења шина због врућине ("сунчана кривина"), а поправка ће тратаји најмање пет сати, саопштио је "Србија Воз" а.д.

Прекинут је редован саобраћај возова на прузи Ниш-Димитровград, што ће довести до закашњења међународног воза за Софију, који тренутно стоји у станици Ниш.

"„Србија Воз" а.д. је обезбедило аутобуски превоз за 110 путника до Димитровграда, а у организацији Бугарских железница путници ће наставити путовање возом до Софије.

До исклизнућа вагона због појаве "сунчане кривине", између службених места Станичење и Пирот.

Отклањање последица ванредног догађаја је у надлежности "Инфраструктуре железница Србије" а.д., чија је прва процена да ће отклањање последица исклизнућа и поправке колосека трајати минимум пет сати.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.