Субвенције за 22 нова радна места

glaszapadnesrbije.rs 03. август 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Општина Нова Варош (фото: Мирко Ковачевић)

Општина Нова Варош субвенционисаће са 5,5 милиона динара 19 локалних послодаваца који ће упослити 22 теже запошљивих лица са евиденције тржишта рада. Овај програм подстицаја отварања нових радних места реализује се у оквиру Локалног акционог плана запошљавања у 2017. години, а у сарадњи са пријепољском филијалом Националне службе за запошљавање.

За запошљавање по два незапослена лица у категорији теже запошљивих, средства у износу од по 500.000 динара добиће приватне фирме “В-5” (која се бави ресторанском делатношћу), “Злошница” (резање и обрада дрвета) и “Минас Ж-Д” (прерада кафе и чаја).

На по 250.000 динара за запошљавање по једног радника моћи ће да рачунају власници следећих радњи и предузећа : “Алфа” и “Воћар” из области прерада кафе и чаја, дрвопрерађивачи “Дрвопром” и “Чале”, “Воћар Бећо” (кондиторски производи), предузећа “Линк” , “Радача” и “Новатеx” која су регистрована за производњу радне одеће, “Фриголуx” (поправка електричних апарата), “Ауто Даниловић” (одржавање и поправка возила), ПР Никола Марјановић (сеча дрвећа), “Писмо” (услуга припреме и послуживања пића), “Дејанова зора” (ресторанска делатност), “Поповић” (друмски превоз терета), “Маја” (шумска делатност) и “Магнет” (производња намештаја).

Локална самоуправа ће ове године издвојити 10.000.000 динара за реализацију укупно три програма чијом би реализацијом до посла требало да дође око 120 лица са евиденције НСЗ-а. Отварање нових радних места истим новчаним износом помоћи ће и држава преко Националне службе за запошљавање на чијој се евиденцији, иначе, налази 2.124 Нововарошанина. Друга два програма су стручна пракса и јавни радови за које су опредељена средства од три односно два милиона динара.

Извор: Варошке новине

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.