Десет питања Двери за ГГ Нови људи за Нову Варош

glaszapadnesrbije.rs 03. август 2017. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo

Последњих дана у јавности се појавила информација да део групе грађана "Нови људи за Нову Варош" преузимају Општински одбор Српске напредне странке (СНС) у тој општини. Због тих навода Општински одбор Двери упутио је десет питања групи грађана "Нови људи за Нову Варош"

 1. Да ли је председник општине нечим уцењен па уз његову сагласност део ГГ "Нови људи за Нову Варош" намерава да преузме, иначе компромитовани, општински одбор СНС-а у Новој Вароши?

2. Да ли је тачно да је председник општине, Радосав Васиљевић, у неколико наврата одлазио у седиште СНС-а и зашто је то радио, када се зна да је категорично говорио да га "политика ван Борове главе не интересује"?

3. Да ли је истина да је Радосав Васиљевић пре само неколико дана, заједно са одборницима ГГ, Предрагом Шапоњићем, званим Пеко и Радомиром Матовићем, званим Бато, присуствовао састанку у седишту СНС-а, у Београду и договорио да ће поменута двојица одборника преузети општински одбор СНС-а у Новој Вароши, а као гарант договора пружио руку брату председника Србије и СНС-а, Андреју Вучићу и председнику извршног одбора, Дарку Глишићу?

4. Шта је грађанима Нове Вароши Радосав Васиљевић поручио овим потезом, када сви знају да је пре пола године говорио да никада са СНС-ом неће сарађивати и да је његов задатак да ослободи грађане Нове Вароши страха од терора СНС-а, или се он, пак, ограђује од сарадње са двојицом својих, горе поменутих, сарадника?

5. Ако имамо у виду да је пре два месеца на изборима за савете месних заједница скоро 90 одсто грађана Нове Вароши гласало за актуелну власт и да је СНС доживео нокдаун, питање је како ће поменута господа да објасне суграђанима улазак у коалицију и преузимање СНС-а.

6. Да ли шеф одборничке групе ГГ "Нови људи за Нову Варош" мисли да ће сви одборници ГГ подржати његове намере поводом најављеног преузимања СНС-а од стране једног дела ГГ?

7. Позивамо све грађане који су указали поверење коалицији ГГ "Нови људи за Нову Варош-Двери-ДСС", а њих је око 2.500, да кажу шта мисле о овом неприродном преокрету, јер све оно против чега су се борили, сада ће бити повампирено, заслугом појединаца из ГГ.

8. Да ли су господа из ГГ свесна да су грађани гласали за суштинске промене, а не за повампирење СНС-а у Новој Вароши?

9. Да ли је прича Радосава Васиљевића о наводних 100 милиона динара инвестиција у Новој Вароши које ће дати Влада Републике Србије, само параван да јавност у Новој Вароши лакше прогута кнедлу, која се зове ГГ = СНС?

10. Двери позивају све политичке представнике у Скупштини општине Нова Варош, како оне из реда власти тако и оне из реда опозиције, да се обрате грађанима и да јавно кажу шта мисле о овој непринципијелној фузији и преузимању СНС-а од стране ГГ.

Информативна служба ОО Двери у Новој Вароши

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.