Игрица "Плави кит" стигла у Србију, први случај у Бечеју?

rts.rs 26. мај 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Илустрација

У Одељењу за високотехнолошки криминал у Бечеју забележен је први случај који има везе са видео-игрицом "Плави кит", сазнаје РТС. Девојчица (12) из Бечеја стигла је до трећег нивоа у игри и на њеном телу уочен је цртеж у облику кита који учесници у интернет игрици цртају на свом телу. Нема видљивих повреда на њеном телу.

Ученица је изјавила да је игрицу инсталирала на "Гугл" апликацији на мобилном телефону своје мајке.

Апелује се на родитеље да проверавају апликације на мобилним телефонима и таблетима своје деце и, ако примете апликацију те видео-игрице, да одмах обавесте полицију.

Подсетимо, медији су раније пренели да видео-игра "Плави кит" кружи интернетом у земљама у окружењу и да се у њој деца позивају на самоповређивање, па чак и самоубиство.

Igrica " plavi kit "

У овом случају, пошто је апликација скинута са "Гугловог" сервиса, није јасно да ли се ради о игрици на коју је и раније полиција упозоравала или о сличној игрици која нема везе са позивањем на насилне радње.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

igrice plavi kit opasne igrice


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.