17. "Пршутијада" почиње у Мачкату (фото)

politika.rs (Б.П) 09. фебруар 2017. године Друштво Традиција Коментари

Zlatarinfo logo Овако је било на прошлогодишњој "Пршутијади" (foto: С. Јовичић)

Домаћини из златиборских села већ износе на дрвене сајамске тезге у Мачкату своју најбољу пршуту, сланину, кобасицу, стељу, које су у својим домаћинствима припремали и сушили на традиционалан начин, а понудиће их по повољним ценама.

Почиње овде у петак 17. „Пршутијада”, тродневни сајам сухомеснатих производа овог краја, на коме се очекује учешће двадесетак произвођача из Мачката, Криве Реке, Качера и околних села.

Стручна комисија оцениће изложено и прогласити најбоље, с тим што се победнику пружа прилика да у априлу путује на сајам хране у немачком граду Штутгарту. Први пут на мачкатској „Пршутијади” своје месне производе, такође припремане по традиционалној рецептури, излагаће и поједини произвођачи из Црне Горе, Словеније и Хрватске.

Очекује се да овај сајам, који заједно с домаћинима организује општина Чајетина у сарадњи са туристичким и пољопривредним удружењима овог краја, као и претходних година привуче велики број посетилаца.

Аутор фотографија Раде Прелић:

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

mackat pršutijda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.