Мост чека ограду

zlatarinfo.rs (Dragoljub Gagricic) 30. октобар 2016. године Друштво Коментари

Мост „Бистрица 8“ Ускоро сигуран прелаз и за пешаке – мост „Бистрица 8“ (Фото: Д. Гагричић)

Ојачана конструкција и замењени оштећени делови моста „Бистрица 8“ на магистрали. Граде потпорни зид код МХЕ „Црквина, а саобраћај једном траком, уз семафор.

Реконструкција моста „Бистрица 8“, на деоници магистралног пута за јужни Јадрани, прведена је крају: ојачана су конструкција, коловоз и крилни зидови, а замењене се оштећене бетонске површине и арматуре плоче моста, нагрижене сољу и атмосферским падавинама.

Мост испод последњег тунела на деоници Нова Варош – Бистрица, према раскрсници у Лимској долини, дуг 34 метра, добио је две пешачке стазе, а током наредне недеље (почетком новембра), према речима Сабахудина Козице, директора погона ужичких „Путева“ у Пријепољу, стиже - метална ограда. У току су и завршни радови на регулацији речног корита.

Регулација корита Бистрице и припреме за монтажу одбојне ограде Регулација корита Бистрице и припреме за монтажу одбојне ограде

Пешачке стазе омогућиће безбедан прелаз пешака, који су последњих година, због оштећених стаза и бетонских заштитника на њима, морали ићи коловозом и стрепети од точкова друмских крстарица и аутомобила. 

Путеви „Србије“ су реконструисали само две од осам ћуприја преко Бистрице, иако се годинама упозорава да су на некима знатна оштећења због терета и временских неприлика.

Река вуче магистралу - градња потпорног зида код МХЕ „Црквина“ Река вуче магистралу - градња потпорног зида код МХЕ „Црквина“

Семафор са градилишта на мосту „Бистрица 8“ пресељен је код Крџавских воденица, наспрам мини-хидроелектране „Црквина“. Путари овде подижу потпорни зид – једна кампада је дуга осам,а друга четири метра. Услови рада изнад реке су изузетно тешки и трајаће најмање 15 дана, а можда и три недеље, док ће се саобраћај одвијати једном траком, наизменично.

Саобраћај ће се две или три недеље одвојати једном траком, уз семафор Саобраћај ће се две или три недеље одвојати једном траком, уз семафор

У „Путевима“ кажу да је најављена санација моста између два тунела у Бистрици одложена за пролеће, а припрема се пројекат за радове код ресторана „Вихор“, где је речно корито стигло до банкина и поктопава коловоз.

Ужички путари најављују да ће за који дан започети асфалтирање деонице пута према Акмачићима, од Северовца у Злошници, преко Ђенадића Поља, у дужини од 1,5 километара. Окончан је тендер и очекује се да се у Дринско-лимским ХЕ у Бајиној Башти, огранку ЕПС, потпише уговор.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

bistrica most rekonstrukcija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.