Nova Varoš: Opština stipendira najbole studente i đake

blic.rs (Zeljko Dulanovic) 30. октобар 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Opština Nova Varoš i ove godine će dodeliti jednokratne novčane stipendije najboljim srednjoškolcima i studentima, a za to je u budžetu predvidela 1,5 miliona dinara.

Rok za prijavu na konkurs je 7. novembar. Pravo učešća imaju samo redovni studenti osnovnih akademskih i diplomskih studija na državnim fakultetima, čija je prosečna ocena na prethodnoj godini studija bila najmanje 8,50. Jedan od uslova je i da nisu gubili godinu, kao i da su položili sve ispite iz prethodnih godina studija. 

Za stipendiju mogu da konkurišu i učenici druge i viših razreda srednjih škola, a uslov je da su školsku 2015/2016.završili sa svim peticama.

Za desetak godina koliko se dodeljuje, jednokratnu opštinsku stipendiju je dobilo oko 700 školaraca. Lane je 37 studenata dobilo po 37.000 dinara, dok je 55 srednjoškolaca nagrađeno sa po 6.000 dinara.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

stipendije studenti


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.