Nagrada Novovarošaninu Radu Preliću

zlatarinfo.rs 10. октобар 2016. године Друштво Варошани Коментари

Zlatarinfo logo

Novovarošanin Rade Prelić, fotoreporter Tanjuga, osvojio je danas prvo mesto za najbolju foto reportažu "Senka", na Internacionalnom festivalu reportaže i medija 21. Interfer Zlatna NIKA u Apatinu.

Nagrađena fotografija nastala je 5. decembra prošle godine, na zajedničkoj konferenciji premijera Aleksandra Vučića i sefa diplomatije Ivice Dačića, u pres sali Vlade Srbije.

-Fotografija skoro godinu dana privlači pažnju i, kako stoje stvari, biće i dalje aktuelna. Druge se zaborave, a ispod ove ne treba nikakva legenda, potpis. Fotografija ispod koje moje ime mora da stoji, ne mora ni da se zove mojom", rekao je Prelić Tanjugu posle uručenja nagrade.

(foto: Rade Prelic) Senka (foto: Rade Prelic)

On je naveo da je teško napraviti dobru fotografiju u politici, onu koja će privući pažnju, jer je reč o "statičnim" događajima koji podrazumevaju sedenje, rukovanje. Ova nagrada mi je draga jer joj je forma neobična i zato što je to festival novinarskih reportaža, a ne ostvaranja- rekao je Prelić, dobitnik brojnih nagrada tokom karijere duge više od četiri decenije.

(foto: Rade Prelic)

Direktor festivala Tamara Popov rekla je da je na ovogodišnjem festivalu prijavljeno više od 300 reportaža iz Srbije i zemalja regiona i sveta. 

Pored Srbije, u konkurenciji su bili radovi iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, iz Italije, Rusije, Austrije, Češke, Irske, Ukrajine, kao i iz SAD, Australije, Nigerije, Irana, Azerbejdžana...

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

rade prelić nagrada interfer


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.