Мештанима свог села послао је новац да асфалтирају пут, а они су му се сада одужили

blic.rs (Zeljko Dulanovic) 10. октобар 2016. године Друштво Коментари

Zahvalni meštani odužili se darodavcu Zahvalni meštani odužili se darodavcu (foto: Zeljko Dulanovic)

Старина Младен Ј. Љујић послао је из Шведске, где живи, 10.200 евра за асфалтирање пута у завичају, а комшије из Гобата код Нове Вароши одужиле су му се спомен-плочом.

Мештани су и плато у центру засеока прогласили за трг и дали му Младеново име.

До засеока Гобате у Бистрици сад се стиже асфалтом, а поред мештана акцију су помогли бројни Гобаћани разасути широм света. Прикупили су 1,7 милиона динара, а радове је са 5,5 милиона помогла општина па је асфалтирано 1,8 километара. У донацији су предњачили Младен Љујић (82) и његова супруга Бисенија, који су дали дупло више него остали заједно.

- Деценијама смо живели у беспућу. За нас је овај пут од животног значаја, а Младен је пример младима како се воли завичај - каже мештанин Радоје Љујић. Путем се до сада једва могло проћи. Њиме се Младен као дечак са породицом отиснуо у свет.

- Мада сам у Гобате ретко навраћао, нисам заборавио место у ком сам рођен и у ком сам, упркос оскудици, провео најлепше дане детињства - поручио је Младен комшијама преко Скајпа током прославе поводом отварања пута.

Мештани кажу да ово није прва Младенова донација јер су раније 22 породице добиле од њега по 100 шведских круна, помогао је да се изгради капела, уреди гробље...

Председник општине Радосав Васиљевић каже да је ове године асфалтирано 30 километара путева и да тиме желе да оживе села. Додаје да општина, на сваки динар који мештани прикупе за путеве, дода бар још два.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.