Летњи улични ерски кабаре

glaszapadnesrbije.rs 04. август 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Улични ерски кабаре девету годину за редом одржава се 5. августа у Чајетини на платоу испред библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ Улични ерски кабаре девету годину за редом одржава се 5. августа у Чајетини на платоу испред библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“

Обе вечери публика ће имати прилику да ужива у музицирању Бид Бенда из Зрењанина, Кабареу Горана Султановића, а кроз шаљиве скечеве, глумци ужичког Народног позоришта, насмејаће публику у оквиру колажа „Смешна страна Златибора“. Сматрајући да ерски хумор има све потребне елементе, библиотека "Љубиша Р. Ђенић" у сарадњи са Општином Чајетина, која је и трајни покровитељ ове манифестације, предложила га је за упис у Национални регистар нематеријалног културног наслеђа. На велико задовољство, ерски хумор је препознат као део културног идентитета српског народа и одлуком Националног комитета за нематеријално културно наслеђе Републике Србије од 18. јуна 2012. уписан је у Национални регистар Републике Србије при Етнографском музеју у Београду под редним бројем 15.

’’То нам служи за понос али и намеће још већу одговорност, амбицију и  наду  како у дуг и успешан живот кабареа, тако и у очување специфичног духа нашег народа који има посебан смисао за хумористику, за комичну досетку, што се сматра највишим видом интелектуалност’’, рекла је Снежана Ђенић директорка чајетинске библиотеке и додала да манифестација има значајан и међународни успех који се менифестује кроз организацију и 8. Међународног конкурса за најбољег афористичара на који су приспели бројни радови стваралаца из Србије,Хрватске, Б и Х,Републике Српске, Македоније и Црне Горе..

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

erski kabare


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.