И ове године бираће се најбољи пријепољски зет

glaszapadnesrbije.rs 04. август 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Сваке године, првог викенда августа, Пријепољци потврђују да воле свој град и реке и да поштују своје зетове. Тако ће се и ове године 6. августа одржати манифестација Лимски дарови.

Позивом "Сиђи до реке" организатори ове културно – забавне манифестације и ове године нуде гостима разноврсне садржаје, што су прихватили многи грађани ове општине, али и гости из региона и целе Србије.

Оно што даје посебан печат „Лимским даровима“ и Пријепоље издваја од свих дугих градова у којима се током лета организују сличне манифестације је "Најбољи зет". Избор је једноставан – грађани номинују такмичаре, таште дају своје коментаре, а судије доносе кључну одлуку након јавног преиспитивања конкурената. Друштво за неговање традиције града додељује титулу "Пријепољски зет" за успешно уклапање у пријепољски амбијент и поштовање обичаја овог града. "Тако се Пријепољци одужују својим зетовима, а на њима је да оправдају указано поверење и почасти и сачувају титулу", каже за Глас западне Србије директорка ТО Пријепоља Драгана Вараклић.

Она подсећа да веселу атмосферу на Лиму употпуњује и избор најбоље рибље чорбе спремљене од лимске рибе. У котлићима се поред рибе и зачина "крчка" умеће, вештина, искуство и жеља сваке екипе да припреми најукуснију рибљу чорбу и понесе епитет најбоље.

Два дана пре ових надметања сви љубитељи висина имаће прилику да уживају параглајдинг купу "Бели анђео" у организацији истоименог параглајдинг клуба и ТО Пријепоља, али и у такмичењу у одбојци на песку.

За све присутне госте спремљен је и богат културно – уметнички програм.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

prijepolje limski darovi zetijada


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.