Meštani Bistrice na Limu dobili poštu (video)

beta 11. јун 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Direktor Pošte Milan Krkobabić na otvaranju poslovnice u Bistrici

U želji da sačuva i ohrabri ljude na selu, da učini nešto korisno i dobro za njih, Pošta Srbije svake sedmice od početka godine otvara po jednu seosku poštu. Doslednim sprovođenjem društveno-odgovorne akcije "52 pošte za 52 nedelje", danas je počela sa radom 24. poštanska poslovnica, i to u Bistrici na Limu, na tromeđi opštinskih mesta Nova Varoš, Priboj i Prijepolje.

Korisnicima je na upotrebu predao Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća "Pošta Srbije". 

"Velika kompanija kakva je Pošta Srbije zapošljava 15.000 ljudi, zarađuje i obezbeđuje jedan posto državnog budžeta, blagovremeno izmiruje sve obaveze i sprovodi živu investicionu aktivnost, ali ima obavezu i da bude društveno odgovorna kompanija. Cilj nam je da u ovoj akciji srpska sela, i ona najudaljenija, dobiju poštu. Posebno me raduje što smo jednu učionicu ovdašnje škole opremili kao informatički kabinet. Nastavićemo to da činimo i u drugim seoskim školama, s obzirom na to da se razmišlja o uvođenju Informatike kao obaveznog predmeta u škole. Ovo je naš iskorak u tom smeru", istakao je direktor Krkobabić.

Poseban dar Pošte Srbije, pogotovo starijim generacijama, jeste besplatan internet kutak, gde će upravnik pošte i poštar biti tu ako zatreba pomoć u ovladavanju savremenim vidovima komunikacije. 

U isto vreme nisu zaboravljeni ni mladi naraštaji. Pošta Srbije je poklonila OŠ "Dobrisav-Dobrica Rajić" u Bistrici tri kompjutera, laserski šampač, i skener, tako da je 30 đaka ove škole danas prvi put imalo čas informatike u kabinetu za IT. 

Ovaj poslovni potez Pošte Srbije pozdravio je i Dimitrije Paunović, predsednik opštine Nova Varoš i načelnik Zlatiborskog okruga. 

"Bez uzajamne podrške i saradnje velikih sistema i lokalnih samouprava ne možemo napraviti nešto dobro za naše sugrađane. Zahvaljujem Pošti Srbije na otvaranju ovog važnog objekta za kvalitetniji život meštana, na čemu naša lokalna samouprava, zajedno sa državom Srbijom posvećeno radi poslednje četiri godine", rekao je on. 

Neposrednom saradnjom Pošte Srbije i lokalne samouprave, temeljno je uređen objekat pošte u Bistrici, koja će svojim uslugama na šalteru i dostavi olakšati svakodnevicu oko 450 domaćinstava ili više od 1.000 stanovnika naselja Bistrica, Čelice, Kučin i Džurovo, kao i poslovanje dvadesetak pravnih lica ovoga kraja.

U poslovnici po meri novog doba, savremeno opremljenoj i povezanoj u jedinstvenu aplikaciju Post-tis, koju su kreirali najbolji informatičari i tehnolozi Pošte Srbije, korisnici će moći da računaju na jednostavne, brze i sigurne poštanske i platne servise. Usluge najvišeg kvaliteta po najpovoljnijim cenama biće im dostupne svakog dana u radnoj nedelji od 8 do 14 časova.

Kao i ostale pošte u akciji "52 pošte za 52 nedelje" i bistrička je otvorena potpisivanjem ugovora u sklopu promotivne akcije "Post-ekspres za 99 dinara", koja je produžena do kraja juna i koja predstavlja svojevrsni podsticaj privredne aktivnosti, a prvi korisnici usluga su bili pomenuta osnovna škola i preduzetnik "LIM-D.T.". 

Budući da se novootvorena pošta nalazi na magistrali, njene usluge će značiti i svima koji putuju ka moru. Takođe, u susret turističkoj sezoni, danas je u centralnoj pošti na Zlatiboru proradila specijalizovana poštanska prodavnica – post-šop, gde će moći da se kupe brojne sitnice, prigodni pokloni i suveniri. Ovo prodajno mesto je promocija novog koncepta trgovine u poštama, koji će uskoro zaživeti u šalter-salama stotinu većih pošta širom Srbije.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

bistrica posta milan krkobabic


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.