Пријепоље: Магистрала на трећини коловоза

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 04. април 2016. године Друштво Коментари

Клизиште на путу Коловрат – Пљевља Опасности - на санацију пута мештани и возачи чекају годинама (Фото Д. Гагричић)

Мештани пријепољског насеља Равни због клизишта на путу Коловрат – Пљевља траже помоћ Владе Србије Стрепе од прекида саобраћаја за север Црне Горе и пуцања кућа.

Мештани пријепољског насеља Равни стрепе за своје домове због клизишта које је однело две трећине коловоза државног пута првог реда Коловрат - Пљевља и траже помоћ Владе Србије за санацију.На невоље годинама указују возачи и путници, јер се саобраћај према великом броју села Јабучке висоравни и северу Црне Горе одвија наизменично, само делом једне траке, док се друга сурвала у амбис према Сељашници.

Већина коловоза сурвала се у амбис према Сељашници Већина коловоза сурвала се у амбис према Сељашници

Због клизишта испод магистрале пре више година порушено је десетак домова недалеко од гробља Равни. Сад власници кућа изнад саобраћајнице страхују да их не задеси иста судбина, зебу од сваке веће кише...

- Пре шест година потонула је банкина, а сваке године клизиште однесе део пута низ стрмину. Једина интервенција путара је насипање десетине кубика тампона и асфалта - казује један од првих комшија Миланко Гачевић, пензионисани просветни радник. - Стрепимо за куће, а посебно нам невоље задаје вода, која прелива из резервоара изнад кућа. Не знам коме да се више жалимо?

И остале комшије упозоравају да се коловоз сужава, већ је тесан за аутобусе и камионе и једног дана ће, кажу, бити пресечен?!Жалили су се на више адреса и мораће, како тврде, чим се заврше избори – запуцати у Београд да траже помоћ у Влади србије уи Ми нистарству саобраћаја. Неки предлажу и да се бојкотују следећи избори јер ни једна странка, ни општинска власт – не окрећу главу на њихов проблем, па ни ових дана кад овуда „језде к'о кићени сватови“ у изборној кампањи.

Нико не окреће главу, па ни у изборној кампањи... Нико не окреће главу, па ни у изборној кампањи...

Мештани подсећају да је прошле године овде једна екипа бушила, геолози им рекли да су неопходни стубови, а из Београда је стигла вест да је урађен пројекат санације. Међутимм, радови никако да започну. У пријепољском погону ужичких „Путева“, који брину о одржавању 300 километара државних путева у три општине и безбедности саобраћаја, кажу да чекају налог „Путева“ Србије.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.