Oluja ostavila bez struje 3.400 domaćinstava

blic.rs (Ž. Dulanović) 13. јануар 2016. године Друштво Природа Коментари

Zlatarinfo logo Nevreme u Kamenoj Gori (foto: M. Malešević)

Oko 3.400 domaćinstva u planinskim selima kod Nove Varoši, Prijepolja i Priboja ostalo je bez stuje u noći između ponedeljka i utorka (11. i 12. januara) zbog olujnog vetra koji je pruzrokovao kvarove na dalekovodima i niskonaponskoj mreži.

 U EPS-u kažu da su sve ekipe na terenu i da će do večeras biti sanirana većina oštećenja. 

U selima mesnih zajednica Akmačići i Amzići kod Nove Varoši bez struje je bilo oko 1.000 domaćinstava.

-Svih 40 trafostanica na ovom području opet je pod naponom, a zbog probelma na niskonaponskoj mreži bez struje je još svega nekoliko domaćinstava. Na sreću, olujni vetra nije prouzrokovao veća oštećenja pa su brzom intervencjom električara kvarovi otklonjeni u relativno kratkom roku– kaže za „Blic“ zamenik predsednika opštine Nova Varoš Ivan Mladenović.

U Priboju je bez struje  još uvek oko 1.200 domaćinstava na seoskom područiju, od ukupno 2.600 koliko ih je ostalo u mraku tokom nevremena. 

-Najugroženija sela su Krajčinovići i Bučje gde struje nema u oko 960  domaćinstava, dok je u selima Živinice i Strmac bez struje još uvek 250 kuća . Zbog dotrajalih stubova i u samom gradu Priboju ima dosta kvarova na niskonaponskoj mreži – kaže načelnik Opštinskog štaba za vanrednse situacije u Priboju Boris Mrdović. 

Jak olujni vetar duvao je tokom cele prethodne noći i na teritoriji Prijepolja, gde su zbog kvara na dalekovodima prema Babinama i Kamenoj Gori bez napona ostale 24 trafostanice a oko 400 domaćinstava bez struje.

- Vetar je ostavio pravu pustoš, a ovako nešto ne pamte ni najstariji meštani. Oluja je lomila drveće, nosila table sa saobraćajnih znakova i reklamne panoe, ali na sreću nije bilo oštećenja na privatnim objektima. Dosta je i polmljenih drvenih bandera i pokidanih elektro kablova. U pojedinim zaseocima nema ni signala za mobilni telefon– kaže za „Blic“ predsednik Mesne zajednice Kamena Gora Živko Kijanović.  

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.