Oluja ostavila bez struje 3.400 domaćinstava

blic.rs (Ž. Dulanović) Друштво Природа Коментари

Zlatarinfo logo Nevreme u Kamenoj Gori (foto: M. Malešević)

Oko 3.400 domaćinstva u planinskim selima kod Nove Varoši, Prijepolja i Priboja ostalo je bez stuje u noći između ponedeljka i utorka (11. i 12. januara) zbog olujnog vetra koji je pruzrokovao kvarove na dalekovodima i niskonaponskoj mreži.

 U EPS-u kažu da su sve ekipe na terenu i da će do večeras biti sanirana većina oštećenja. 

U selima mesnih zajednica Akmačići i Amzići kod Nove Varoši bez struje je bilo oko 1.000 domaćinstava.

-Svih 40 trafostanica na ovom području opet je pod naponom, a zbog probelma na niskonaponskoj mreži bez struje je još svega nekoliko domaćinstava. Na sreću, olujni vetra nije prouzrokovao veća oštećenja pa su brzom intervencjom električara kvarovi otklonjeni u relativno kratkom roku– kaže za „Blic“ zamenik predsednika opštine Nova Varoš Ivan Mladenović.

U Priboju je bez struje  još uvek oko 1.200 domaćinstava na seoskom područiju, od ukupno 2.600 koliko ih je ostalo u mraku tokom nevremena. 

-Najugroženija sela su Krajčinovići i Bučje gde struje nema u oko 960  domaćinstava, dok je u selima Živinice i Strmac bez struje još uvek 250 kuća . Zbog dotrajalih stubova i u samom gradu Priboju ima dosta kvarova na niskonaponskoj mreži – kaže načelnik Opštinskog štaba za vanrednse situacije u Priboju Boris Mrdović. 

Jak olujni vetar duvao je tokom cele prethodne noći i na teritoriji Prijepolja, gde su zbog kvara na dalekovodima prema Babinama i Kamenoj Gori bez napona ostale 24 trafostanice a oko 400 domaćinstava bez struje.

- Vetar je ostavio pravu pustoš, a ovako nešto ne pamte ni najstariji meštani. Oluja je lomila drveće, nosila table sa saobraćajnih znakova i reklamne panoe, ali na sreću nije bilo oštećenja na privatnim objektima. Dosta je i polmljenih drvenih bandera i pokidanih elektro kablova. U pojedinim zaseocima nema ni signala za mobilni telefon– kaže za „Blic“ predsednik Mesne zajednice Kamena Gora Živko Kijanović.  


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.