Отворен хотел "Златарски бисери"

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 27. децембар 2015. године Туризам Коментари

Nova tacka oslonca razvoja turizma - hotel Zlatarski biseri Нова тачка ослонца развоја туризма - хотел Златарски бисери (фото: Раде Прелић)

Напролеће почиње градња другог хотела, са 140 кревета, најавио Војко Пурић, власник предузећа „Путеви Златар“.

Пресецањем врпце, Зоран Рajић, државни секретар у Министарству пољопривреде, Димитрије Пауновић, начелник Златиборског округа и Војко Пурић, власник предузећа „Путеви Златар“, отворили су у суботу хотел „Златарски бисери“ на Бабића Брду, а свечаност је настављена у новом рeсторану „Огњиште“ на скијалишту „Златар“.

Пожелевши добродошлицу бројним гостима, домаћин свечаности, адвокат Десимир Мрдовић, рекао је да је у хотел, изграђен за шест месеци, уложено 1,5 милиона евра. 

Честитке за комфор - Зоран Рајић, Војко Пурић и Димитрије Пауновић Честитке за комфор - Зоран Рајић, Војко Пурић и Димитрије Пауновић

- Хотел ће са осталим објектима бити тачка ослонца развоја туризма на Златру. Располаже са 75 кревета, рестораном, конгресном салом, турским купатилом, фитнес салом, жичаром и националном кућом „Огњиште“ на ски стази – нагласио је Мрдовић.

- Велики је број производа из овог краја чије је порекло заштићено или су на том путу, па ту шансу пољопривреде и туризма нико не сме пропустити.Интерес Владе Србије и Министарства пољопривреде је да, развијајући ове две гране упоредо, задржи већи број младих на селу и помогне привредном развоју – рекао је Рајић.

Освештање хотела - свештеници СПЦ и породица Пурић Освештање хотела - свештеници СПЦ и породица Пурић

Наглашавајући да су „Златарски бисери“ пета звездица на туристичком небу Златара, донедавни председник општине Нова Варош Димитрије Пауновић, подсетио је на кораке које је општина учинила на оживњавању туризма на овој планини.

- Златар је до сада био место векликих потенцијала, а наш циљ је да буде – велика туристичка дестинација - казао је Пауновић, позивајући и остале привреднике да улажу у ову делатност.

Уз ђакузи каду и сауна и сале за вежбање и масажу Уз ђакузи каду и сауна и сале за вежбање и масажу

Оценивши да је 2013. године повучен прави потез, Ивана Новаковић, директор ТСЦ „Златар“, упозорила је да су неопходни пројекти за додатне садржаје. Менаџер хотела Андрија Јеремијевић, казао је да је хотел високе категорије, а да је градња спој високих стандарда и традиције у коришћењу дрвета у градитељству. Додао је и да ће хотел располагати са два аутобуса за превоз гостију, два бродића на језерима, а касније и туристичком агенцијом у Београду.

- У марту са породицом и сарадницима почињем градњу другог хотела, са 140 кревета – најавио је власник предузећа Војко Пурић.

Погледа са прозора хотела на околину и према Јавору Погледа са прозора хотела на околину и према Јавору

КРУНА УСПЕХА 

Истичући да је отварање хотела највећа радна победа Војка Пурића, Мрдовић је нагласио да је Пурић пре четрдесет година почео са једним половним камионом, деведесетих година прошлог века основао је предузеће „Сложна браћа“, са прерадом дрвета као основном делатношћу, да би пре десетак година основао предузеће „Путеви Златар“, иза чије механизације је остало стотине километара путева, а радове изводи и у Немачкој. У ова два предузећа запослено је око 130 радника.

Випе информација о хотелу можете видети овде: Хотел "Златарски бисери" Златар или погледати комплетну понуду хотела на Златару.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam vojko purić zlatar hotel smeštaj babića brdo hotel zlatarski biseri zlatarski biseri putevi zlatar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.