Награђени аутори књига о прецима

glaszapadnesrbije.rs 19. децембар 2015. године Друштво Коментари

Драгољуб Гагричић Драгољуб Гагричић

Фондација „Милутин Бојић“, која делује под окриљем Савеза потомака ратника Србије 1912-1920. године, наградила је ауторе књига на конкурсу са тематиком о времену, личностима и догађајима из балканских  и Првог светског рата, објављене током ове године.

Прва награда додељена је Драгољубу Гагричићу, из Нове Вароши, за књигу „Дозивање предака“, друга  Милану Младеновићу, из Љубовије, за књигу „Азбуковица у паклу рата 1914-1918. године“, а трећа генералу Милисаву Секулићу, из Београда, за дело „Пуковник Јован Тришић – ратни дневник  и биографија“.

Пуковник Бранко Опачић Сова, из Београда, добитник је  специјалне награде за књиге „Несуђени патријарх“ и „Искушење љубави“.Жири је похвалио  Љиљану Каначки из Панчева („ Заробљеничка писма“), Војкана Николића  („Србске чете на бранику отаџбине“) и  Милана Вујичића, из Крагујевца, ( „Сећање на славне“).

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dragoljub gagričić


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.