Белег јунацима на Тргу војводе Бојовића

novosti.rs (D. Gagricic) 12. новембар 2015. године Друштво Традиција Коментари

Споменик војводи Петру Бојовићу Споменик војводи Петру Бојовићу (фото: Д. Гагричић)

Споменик у славу и част 2.000 ратника са подручја нововарошке општине из Првог балканског и Првог светског рата, од којих је 1.200 остало на бојиштима и стражи слободе, подићи ће се на Тргу војводе Петра Бојовића.

Општинско веће јуче је усвојило предлог Одбора за подизање споменика ратницима 1912-1918. године да се дуг ослободиоцима у два рата одужи на неуређеном травнатом терену некадашњег језера на Тргу, између скулптуре војводе Петра Бојовића и Дечјег вртића. Прихваћено је и мишљење вајара Горана Чпајака, професора Факултета примењених уметности у Београду, да ће два белега представљали идеалну амбијенталну целину.

Споменик ће се подићи на неуређеном делу трга Споменик ће се подићи на неуређеном делу трга

Белег јунацима отаџбине биће круна обележавања века одбране Србије у Великом рату у Старом Влаху. Ускоро ће започети акција прикупљања средстава и расписаће се конкурс за идејно решење.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.