Нова Варош: Због самовоље комшије немају сигнализацију на путу

novosti.rs (D. Gagricic) 12. новембар 2015. године Друштво Коментари

Због самовоље комшије немају сигнализацију на путу (фото: Д. Гагричић)

Раднике екипе за израду хоризонталне сигнализације ужичких "Путева" недавно је Миломир Милинковић, мештанин Беле Реке, спречио да испод његове куће исцртају белу линију средином коловоза на делу регионалног пута Јасеново - Љубиш, тврдећи да је пут на његовом имању!

- У два наврата нас је отерао. Успели смо "на мишиће" да маркирамо трасу од 300 метара, али и поред присуства полиције, није дозволио да обележимо белу линију на 300 метара, како је предвиђено у пројекту - каже Мире Перишић, шеф екипе "Путева".

На нашу намеру да чујемо власника и мотиве његове рампе, с друге стране телефона, уместо одговора, стигле су - претње.

- Само ти слушај криминалце у Белој Реци и власти! Немој да си ишта писао случајно! Лоше ћеш се провести! - љутито је саопштио женски глас.

У погону "Путева" из Пријепоља кажу да су им Милинковићи претходних година у неколико наврата ометали и прекидали градњу пута. Милојко Матовић, руководилац градилишта "Путева", подсећа да су посредовали челници општине Нова Варош и да је ова фирма власнику имања измирила све што је договорено - изграђен је пут до његове куће на брегу, потпорни зид, измештена гаража и обезбеђен материјал који је тражио.

Мештани Беле Реке су огорчени због ината и самовоље комшије, јер клизава деоница пута у потоку остаје без беле траке, па ће вребати опасности, поготово оне који први пут овуда возе. Чуде се и како републички катастар и општинске службе за имовинско-правне односе и Дирекција за изградњу толике године не решавају власништво спорне парцеле.

У многим селима се, иначе, потежу секира и колац, житељи лежу пред булдожере и друге путарске машине, јер приватно земљиште није изузето у корист општине и државе, па они и даље плаћају порез.

БЕЗ ПРИЈАВЕ ПОЛИЦИЈЕ

У СТАНИЦИ полиције у Новој Вароши потврђују да је патрола била на терену, али да није поднела никакву пријаву јер нису решени имовинско-правни односи.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.