Нова пешачкo-бициклистичка стаза Златар-Шопот

glaszapadnesrbije.rs Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Пешкачко-бициклистичка стаза Златар-Шопот биће отворена у недељу 1. новембра са почетком у 13 часова.

Њу ће отворити државни секретар Министарства омладине и спорта Предраг Перуничић у присуству председника нововарошке општине Димитрија Пауновића и представника локалне власти, јавних предузећа и тамошње Канцеларије за младе.

Ова бициклистичка стаза је резултата пројекта На корак до врха! чија је укупна вредност 5 милиона динара од чега је ресорно министарство издвојило 1.170.000,00 динара док је остатак обезбеђен из локалног буџета.

Захваљујући ангажовању КЗМ општинска предузећа, Дирекција за изградњу и градско грађевинско земљиште, Туристичко спортски центар Златар и Спортски Савез Нове Вароши значајно су допринели реализацији овог подухвата, а уз помоћ привредног и цивилног сектора набавњен је мобилијар за уређење стазе.

Из тамошње Канцеларије за младе поручују да су млади Нововарошани  добили пешачко-бициклистичку стазу укупне дужине 6км која полази од градског излетишта Шопот, протеже се дуж боровитих шума и пропланака   Бријежђа   и   води   ка   туристичкој   зони   Златара.   Пролазећи   поред   уређеног мултифункционалног   спортског  терена,   наставља и завршава се на Видиковцу.  Читавом  дужином стаза је уређена, са постављеном сигнализацијом, као и са клупама за одмор и корпамаза отпатке. Део стазе који пролази поред магистралног пута је и осветљен. Трим стаза је опремљена потпуно новим мобилијаром направљеним од природних материјала. Целокупна стаза  је мапирана и представљена  билбордом  тако  да  се  и   посетиоци Златара могу   упознати   са њеним  садржајем  и могућности рекреативног спорта који она нуди.

Иначе, осим отварање стазе, општина Нова Варош 1.новембра слави Дан општине, као сећање на датум када је ослобођена од турске власти.

Oznake: dimitrije paunović tsc zlatar predrag peruničić briježđa direkcija za izgradnju dan opštine šopot


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.