Нова пешачкo-бициклистичка стаза Златар-Шопот

glaszapadnesrbije.rs 31. октобар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Пешкачко-бициклистичка стаза Златар-Шопот биће отворена у недељу 1. новембра са почетком у 13 часова.

Њу ће отворити државни секретар Министарства омладине и спорта Предраг Перуничић у присуству председника нововарошке општине Димитрија Пауновића и представника локалне власти, јавних предузећа и тамошње Канцеларије за младе.

Ова бициклистичка стаза је резултата пројекта На корак до врха! чија је укупна вредност 5 милиона динара од чега је ресорно министарство издвојило 1.170.000,00 динара док је остатак обезбеђен из локалног буџета.

Захваљујући ангажовању КЗМ општинска предузећа, Дирекција за изградњу и градско грађевинско земљиште, Туристичко спортски центар Златар и Спортски Савез Нове Вароши значајно су допринели реализацији овог подухвата, а уз помоћ привредног и цивилног сектора набавњен је мобилијар за уређење стазе.

Из тамошње Канцеларије за младе поручују да су млади Нововарошани  добили пешачко-бициклистичку стазу укупне дужине 6км која полази од градског излетишта Шопот, протеже се дуж боровитих шума и пропланака   Бријежђа   и   води   ка   туристичкој   зони   Златара.   Пролазећи   поред   уређеног мултифункционалног   спортског  терена,   наставља и завршава се на Видиковцу.  Читавом  дужином стаза је уређена, са постављеном сигнализацијом, као и са клупама за одмор и корпамаза отпатке. Део стазе који пролази поред магистралног пута је и осветљен. Трим стаза је опремљена потпуно новим мобилијаром направљеним од природних материјала. Целокупна стаза  је мапирана и представљена  билбордом  тако  да  се  и   посетиоци Златара могу   упознати   са њеним  садржајем  и могућности рекреативног спорта који она нуди.

Иначе, осим отварање стазе, општина Нова Варош 1.новембра слави Дан општине, као сећање на датум када је ослобођена од турске власти.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dimitrije paunović tsc zlatar predrag peruničić briježđa direkcija za izgradnju dan opštine šopot


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.