Балон хала на Златару

danas.rs (R. Popović) 25. септембар 2015. године Друштво Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

На делу општинског земљишта у туристичкој зони на Златару, на локацији смештеној недалеко од хотела „Панорама“, ускоро би требало да почну радови на изградњи и постављању мултифункционалне спортске хале.

Финансијска средства за реализацију овог пројекта, око 10 милиона динара, обезбедило је Министарство трговине, туризма и телекомуникација, а изградњу објекта подржаће и Општина Нова Варош.

Уговор о сарадњи на постављању балон хале на Златару потписале су пре десетак дана Татјана Матић, државна секретарка у Министарству туризма и Ивана Новаковић, директорка Туристичко-спортског центра „Златар“, који је овај пројекат кандидовало на републичком конкурсу у оквиру Програма расподеле и коришћења субвенција намењених пројектима за развој туризма у 2015. Споразумом је прецизирано да би дворана тренажног карактера требало да буде завршена најкасније до средине марта наредне године. Балон хала биће постављена на површини од око 1.150 квадратних метара, а осим мултифункционалног терена за мали фудбал, одбојку, кошарку и рукомет, у оквиру објекта биће изграђени и пратећи садржаји са помоћним просторијама, као што су свлачионице, котларница и мини кафе-бар.

Туристичко-спортски центар и општинска Дирекција за изградњу започели су ових дана процедуру везану за прибављање свих потребних дозвола и документације, идејни пројекат је готов, а ускоро ће „на столу“ бити и главно пројектно решење. У ова два јавна предузећа очекују да би, уколико се буде испоштовала планирана динамика, радови требало да почну најкасније до средине октобра.

„Мултифункционална балон хала је значајан додатни садржај у туристичкој понуди, којим ће се унапредити квалитет услуге посебно у циљној групи спортиста свих узраста и категорија. За припреме екипа на Златару у последње две године влада изузетно интересовање, а у структури гостију хотела „Панорама“ најбројнији су управо спортисти, како из земље, тако и иностранства“, каже Ивана Новаковић и додаје да су се досадашње примедбе спортских екипа углавном односиле на удаљеност градско-спортске дворане у центру града од туристичке зоне, као и на недовољан број трим, пешачких и бициклистичких стаза, такође важних за кондиционе и друге припреме спортиста.

У локалној самоуправи очекују да ће постављање тренажне дворане резултирати и повећањем броја гостију и остварених ноћења, са крајњим ефектима у виду повећања прихода, нових запошљавања и очувања радних места.

„Значајно је што су у ресорном министарству препознали значај једног оваквог пројекта, чијом ћемо реализацијом побољшати инфраструктуру на Златару. Планирамо и да кроз ребаланс буџета из општинске касе обезбедимо додатних милион динара неопходних за завршетак радова на изградњи дворане“, истиче Димитрије Пауновић, председник општине Нова Варош.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dimitrije paunović tsc zlatar hotel panorama ivana nova balon hala


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.