Dereglija opet vozi preko Zlatarskog jezera

blic.rs (Ž. Dulanović) 23. септембар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Na Zlatarskom jezeru kod Nove Varoši opet je uspostavljen javni prevoz, ali će brodić „Limskih HE“ koji je letos usidrila inspekcija, do saobraćati samo petkom, nedeljom i ponedeljkom umesto šest dana sedmično kao do sada.

Od brane u Kokinom Brodu kreće u 6.30 i 15.30 sati, ali ne vuče skelu.

Nezvanično, odluka da se redukuje saobraćaj doneta je zbog troškova. Tokom jeseni i zime na brodiću ima putnika uglavnom vikendom i ponedeljkom kada je pazarni dan.

Hidroakumulacija koja je pre pola veka izgrađena u Kokinom Brodu potopila je mnoge lokalne saobraćajnice, pa su brodić „Uvac“ i skela „Bosanje“ koju vuče, najkraća, a zimi dok ne zaledi i jedina veza sa ostatkom sveta. 

Popularna dereglija prestala je da saobraća krajem jula nakon inspekcije Ministarstva saobraćaja. Plovilo je tada privremeno usidreno jer dozvola koju su imali brodari nije bila usklađena sa novim propisima.

Zlatarsko jezero - "Atlantida" zapadne Srbije

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatarsko jezero kokin brod skela dereglija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.