Пријепоље: Изазов пењања уз природну стену

politika.rs 21. јул 2015. године Друштво Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija (foto: fransreef.com)

У Петњи код Пријепоља одржано је прво коло првенства Србије у спортском пењању на природној стени.

За пењаче уз окомите стене изазов и рутина, за посматраче права атракција и жеља да опасно такмичење протекне у реду. И протекло је минулог викенда у Петњи код Пријепоља, где је одржано прво коло првенства Србије у спортском пењању на природној стени. Храброст и спретност исказали су и младићи и девојке (26 такмичара и 13 такмичарки) надмећући се у две дисциплине: тежинском и брзинском пењању.

Најбољи је био Немања Чизмић из Београда, вишеструки шампион и учесник међународних такмичења, који је верући се стенама Петње прва места освојио у обе дисциплине. У тежинском пењању победио је испред Милоша Димића и Луке Перуновића, а у брзинском с Чизмићем је прво место поделио Немања Дабижљевић испред Милоша Димића и Слободана Буловића.

Код такмичарки у тежинском пењању победила је Марија Милосављевић испред Јелене Јаковљевић и Сташе Гејо, док је у брзинском најбоља била Нора Богнар, друга Јелена Јаковљевић, а трећа Милица Тубин.

Успешни организатори овог надметања су планинарски клубови „Камена Гора” из Пријепоља и „Вертикал”' из Београда, под покровитељством Комисије за спортско пењање Планинарског савеза Србије, а уз подршку Министарства омладине и спорта и спонзора. Овим је обележена 21. годишњица првог првенства у пењању на природној стени одржаног у Соколици, те две деценије од првог такмичења на вештачкој стени, у Сопотници код Пријепоља.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

penjanje prirodna stena


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.