Nova Varoš: Voda sa Mušine česme bakteriološki neispravna

rts.rs 20. јул 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

Uzrok stomačnih problema zbog kojih je u protekla dva dana lekarsku pomoć zatražilo 77 žitelja Nove Varoši je bakteriološki neispravna voda s Mušine česme, potvrdili su rezultati analiza uzorkovane vode užičkog Zavoda za javno zdravlje.

I na ostalim javnim česmama voda je neispravna za piće, pa je zabrana korišćenja te vode, inače doneta pre dve godine odlukom Opštinskog štaba za vanredne situacije, i dalje na snazi, saznaje RTS.

Osim toga, Republička sanitarna inspekcija je, iz preventivnih razloga, komunalnom preduzeću "3.septembar" naredila ispiranje dela gradskog vodovoda i mreže, pa se u naredna dva dana ne preporučuje upotreba te vode za piće. Do tada, žitelji Nove Varoši vodom za piće mogu da se snabdevaju iz dve cisterne u gradu.

Nešto ranije, predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović izjavio je da su analize potvrdile da voda sa Mušine česme, na koju se i ranije sumnjalo, nije za piće, jer je bakteriološki neispravna. 

Paunović je rekao i da se Domu zdravlja ovih dana javila 74 osoba sa stomačnim tegobam, a da je samo jedna starija žena preventivno poslata na infektivno odeljenje u Užicu, jer je srčani bolesnik.

Podsetio je da su gradske vlasti još ranije oglasile zabranu vode za piće sa Mušin česme, za koju se sumnja da je izazvala zdravstvene probleme sugrađana.

Takođe je naveo da je voda iz gradskog vodovoda dva puta proveravana pri čemu je u prvom ispitivanju postojala mala naznaka da je bilo uvećanja bakterija dok u drugom uzorku nema nikakvih povećanja.

Paunović je najavio da će ipak danas biti urađeno čišćenje i dezinfekciju vodovoda sa Lakumice.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dimitrije paunović musina cesma voda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.