Osnovci letuju o trošku opštine

danas.rs (R. Popović) 06. јул 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Pedesetak prvaka iz svih šest osnovnih škola na području zlatarskog kraja otputovalo je sredinom prošle sedmice u Bečiće, gde će deset dana letovati o trošku Opštine Nova Varoš.

Put crnogorskog primorja karavan mališana krenuo je u četvrtak 25. juna u ranim jutarnjim satima u pratnji nekoliko učiteljica i socijalnih radnica, predvođenih direktorkom Centra za socijalni rad Jelenom Leković, a prvake je ispratio i zamenik predsednika opštine Ivan Mladenović. On je deci poželeo srećan put i lep boravak u dečjem odmaralištu „Zlatibor“ u Bečićima, podelivši im paketiće sa hranom i vodom (poklon domaćih sponzora), kao i majice sa natpisom „Zlatarfest 2015“, kako bi najmlađi žitelji grada na padinama Zlatara promovisali novovaroški kraj i predstojeću turističku manifestaciju.

U blagodetima mora ovog puta uživa skoro 50 prvaka iz porodica slabijeg materijalnog statusa, a prema unapred utvrđenom pravilniku o načinu izbora dece za boravak na crnogorskom primorju, koji je sačinio opštinski Centar za socijalni rad. Pravo na besplatno letovanje imaju prvačići samohranih roditelja, mališani iz porodica korisnika CSR, kao i onih materijalno ugroženih čija deca do sada nisu bila na moru. Oni su bili prioritet, a priliku da uživaju na crnogorskom primorju imala je i nekolicina mališana čiji je jedan od roditelja nezaposlen uz doplatu od 5.000 dinara po detetu, a ako su oba zaposlena morali su da izdvoje 10.000 dinara.

Prvačići iz Nove Varoši, Draževića, Bistrice, Radoinje , Akmačića, Ljepojevića, Jasenova i Božetića, u Bečićima će, uz kvalitetnu uslugu smeštaja i ishrane, bogat rekreativni-zabavni program i besplatne časove plivanja, boraviti do 5. jula.

Akciju besplatnog letovanja đaka prvaka opštinski čelnici pokrenuli su pre dve godine, a za ovu namenu su iz budžeta za 2015. izdvojena sredstva od oko milion dinara. Letovanje prvaka pomoglo je i nekoliko domaćih firmi i organizacija, pre svih Kancelarija za mlade.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

becici letovanje more


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.