Пријепоље: На матурском испиту у Гимназији 8 ученика добили јединице

glaszapadnesrbije.rs 15. јун 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Осморо ученика пријепољске Гимназије добили су непрелазне оцене из енглеског језика, због чега су њихови родитељи огорчени.

Они сматрају да приликом полагања писменог теста није испоштована неопходна процедура и да деци нису обезбеђени адекватни услови за рад. Директор школе, Љубомир Шуљагић негирао је њихове наводе.

Отац ученика четвртог разреда Гимнзије , Хариса Фазлића, Мерсид наводи да је немогуће да дете које је имало позитивну оцену из енглеског језика све време школовања није могло да уради тест за прелазну оцену.

"Он је имао планове да се даље школује, међутим, након овог догађаја потпуно је разочаран и сви су му бродови потонули", казао је данас Глас западне Србије Мерсид Фазлић. Истог је мишљења и родитељ Александра и Марка Безаревића, Миланко. Он тврди да његова деца никада нису имала негативну оцену из енглеског у току четворогодишњег школовања, а због јединице коју су добили из овог предмета нису прошли психотест који су полагали на Полицијској академији.

"Обраћали смо се директору школе, мећутим, он се бахато понашао, није желео ни да нас саслуша, па смо били принуђени да закажемо састанак са председником општине, Емиром Хашимбеговићем", казао је Безаревић за Глас западне Србије.

Директор Гимназије, Љубомир Шуљагић негирао је наводе родитеља да се ружно опходио према њима, рекавши да они лажу. Он је потврдио да је од 57 гимназијалаца осморо ђака остало за поправни испит који ће се одржати у августу и додао да је њих више требало да падне, имајући у виду да су показали велико незнање.

"Ја сам обавио разговор са родитељима и објаснио сам им све. Међутим, они су сутрадан поново дошли, тако да сам примио само једног од њих који није био претходног дана", навео је он данас у изјави Гласу западне Србије. Шуљагић је објаснио да су осморо ученика који су добили непрелазне оцене у принципу сви лоши ђаци. Према његовим речима највише се жалио родитељ чије дете има јединицу из владања, а на полугодишту је имало чак седам негативних оцена.

Председник општине Пријепоље, Емир Хашимбеговић је рекао данас Гласу западне Србије да је у Гимназију упућен просветни инпектор који ће утврдити чињенично стање.

"Очекујем најкасније сутра да добијемо тачне информације о дешавању у овој средњој школи", казао је први човек општине Пријепоље.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

prijepolje gimnazija emir hašimbegović ljubomir šuljagić maturski ispit


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.