Izgrađeno deset nasipa od Nove Varoši do Kokinog Broda

Tanjug.rs 26. мај 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Krivina smrti- Zlatarsko jezero

Preduzeće "Putevi Srbije" izgradilo je deset nasipa na deonici od Nove Varoši do Kokinog Broda, a vrednost investicije je četiri miliona dinara, rekao je danas direktor tog preduzeća Zoran Drobnjak, poručivši da je najvažnija bezbednost učesnika u saobraćaju.

On je precizirao da su zaštitni bedemi na Zlatarskom jezeru dužine od 50 do 60 metara. "Mi smo uradili projekat, a radove su sproveli užički "Putevi", rekao je Drobnjak.

On je naglasio da je zahvaljujući ovom poduhvatu povećana bezbednost učesnika u saobraćaju.

Drobnjak je, ujedno, najavio da će "Putevi Srbije" izgraditi i saobraćajnicu od Rudnika do Topole vrednu deset miliona evra koja će biti finansirana iz inostranih kredita. 

Kokin Brod, mesto na pola puta od Beograda do Crnogorskog primorja i raskrsnica puteva za Zlatibor, Priboj, Ivanjicu i Novu Varoš, odavno je "crna tačka" zapadne Srbije, a veštačko Zlatarsko jezero, nastalo u dolini reke Uvac, uzimalo je svoj danak.

Na nekoliko kilometara od Nove Varoši ka Kokinom Brodu u saobraćajnim nesrećama stradalo je 26 lica. Poslednja nesreća se dogodila 28. janura kada su u hladnoj vodi jezera ugašena dva života radnika prijepoljske Turističke organizacije - Ivane Rakonjac i Safeta Planića.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš zlatarsko jezero kokin brod nasipi bezbednost crna tačka ivana rakonjac safet planić


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.