Бистрица: Радови на "кривини смрти"

novosti.rs (D. Gagricic) 25. април 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Ужички путари поправљају стубове и конструкцију моста

Санација моста код Бистрице, на 298. километру магистрале Београд - јужни Јадран. Поправке трају два месеца, а пролаз је једном траком, уз семафор.

Радници ужичких “Путева” започели су санацију моста преко реке Бистрице, код Крџавских воденица, на 298. километру магистралног пута Београд - јужни Јадран. Саобраћај се, уз краће застоје и семафор - одвија једном траком.

- На мосту, дугом 54 метра, санираће се носачи конструкције са доње стране, оштећења на четири стуба и заменити коловозни слој - истиче Џевад Хурић, шеф градилишта “Путева”. - Прошириће се и 30 метара коловоза из правца Нове Вароши, као и пешачке стазе, а мост добити одбојне ограде вишег степена заштите.

Радови на жили куцавици овог краја и главној саобраћајници за Црну Гору, трајаће два месеца, до почетка туристичке сезоне, како истиче Звонко Дивац, управник погона “Путева” у Пријепољу, који брине о одржавању магистрале. Иначе, радови ће “Путеве Србије” коштати 25 милиона динара.

Овај мост је у познатој “кривини смрти”, како путници и возачи зову место са неколико крајпуташа. Овде је страдало десетак особа, а последња несрећа догодила се прошле године када је камион пријепољског предузећа, натоварен грађом, слетео у реку.

Још три, од девет мостова преко реке Бистрице, на деоници магистрале од Нове Вароши до раскрснице у Бистрици, чека озбиљније радове. На њима су со, рђа, временске неприлике и друмске крстарице - узели данак, па су видна оштећења. Урађени су и неки пројекти, апеле и упозорења да се нешто предузме упућују и путари и служба надзора.

Путари су започели поправку оштећења на четири од десетак мостова на регионалном путу Бистрица - Прибој - гранични прелаз Увац. И на осталима ће летос наставити радове, у које ће се уложити 18 милиона динара.

ПЕШАЦИ НА КОЛОВОЗУ

- Уместо трулих ограда и пешачких стаза, које су биле у јадном стању, путари су поставили бетонске одбојнике на више мостова, чиме су сузили стазе и пешаке отерали на коловоз, под точкове камиона. Овуда ђаци одлазе у школу, стрепимо посебно за њихову безбедност - истиче Иван Младеновић, заменик председника општине Нова Варош.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.