Nova Varoš: Za pešačku stazu 1,2 miliona dinara

Danas.rs (R. Popović) 24. април 2015. године Туризам Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Radost za šetače (Ilustracija: Savršenizgled.com)

Ministarstvo omladine i sporta u Vladi Republike Srbije odobrilo je sredstva od oko 1,2 miliona dinara za podršku novom projektu novovaroške Kancelarije za mlade „Na korak do vrha“. Projektom je predviđena izgradnja pešačko-biciklističke staze koja će povezati grad sa turističkom zonom Zlatara i time obogatiti sadržaje za mlade i mogućnost njihovog kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena. Ugovor o realizaciji projekta, koji bi trebalo da bude završen najkasnije do početka septembra, potpisali su, prošle nedelje u Beogradu, resorni ministar Vanja Udovičić i koordinator KZM u Novoj Varoši Branko Pucarević.

- Pešačko-biciklistička staza, dužine od oko šest kilometara, gradiće se od gradskog izletišta Šopot, preko ski-staze, do „Panorame“ na Zlataru. Deonica od Šanca do hotela, duga oko jedan kilometar, biće kompletno uređena i dopunjena propratnim elementima kao što su javna rasveta, klupe za odmor, bilbordi i slično, objašnjava Pucarević i ističe da im je ideja da u okviru projekta promovišu zdrave stilove života. U KZM napominju da su podršku u realizaciji projekta obećali i u Opštini Nova Varoš, na čelu sa predsednikom Dimitrijem Paunovićem, kao i u ovdašnjim obrazovnim ustanovama, javnim preduzećima i lokalnom Sportskom savezu. „Pomoć nam je potrebna, kako u procesu izvođenja samih radova na stazi, tako i organizaciji manifestacije koja će u septembru biti održana na Zlataru povodom završetka projekta. Planiramo da taj dan za osnovce i srednjoškolce organizujemo kros, javni trening za mlade, kao i brojne druge edukativne, sportsko-rekreativne i kulturne sadržaje“, najavljuje Branko Pucarević.

„Zeleno svetlo“ za finansiranje ovih aktivnosti novovaroška KZM dobila je, inače, na konkursu resornog ministarstva koje će ove godine podržati ukupno 35 projekata u isto toliko gradova i opština, sredstvima od oko 41 milion dinara. Na javnom pozivu projekat ovdašnje KZM jedan je tri najbolje bodovana, a prednost za dodelu sredstava imali su programi namenjeni zapošljavanju mladih i omladinskom preduzetništvu, unapređenju zdravlja i bezbednosti mladih, kao i stvaranju uslova za kvalitetno provođenje njihovog slobodnog vremena. MOS je na proteklih ukupno 12 konkursa namenjenih lokalnim samoupravama dodelio više od 226 miliona dinara dinara za realizaciju ukupno 424 projekta.

Za dve godine - pet miliona dinara

Novovaroška Kancelarija za mlade imala je izuzetan učinak u radu u protekle dve godine o čemu najbolje svedoči podatak da je u ovom periodu uspešno realizovala projekte vredne oko 5,2 miliona dinara. Od tog iznosa, blizu 3,7 miliona dinara su sredstva Ministarstva omladine sporta, a ostatak je KZM dobila iz fondova različitih donatorskih organizacija i razvojnih agenciji.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.