Скијалиште Златар: Сретење за рекорд

zlatarinfo.rs (Д. Гагричић) 16. фебруар 2015. године Туризам Спорт Коментари

На стази је 30-40 центиметара снега На стази је 30-40 центиметара снега (Фото: Р. Прелић)

У недељу највећа посета до сада – продато 500 ски-пасова. Почела такмичења најмлађих у слалому и велеслалому за Сретењски куп

Сунчани и празнични дани, али и добро припремљена стаза, допринели су до сада највећој посети на скијалишту „Златар“. На Сретење су две стазе на јужној падини изнад Нове Вароши и жичара четворосед забалежили – рекорд.

Сунце, добра стаза и орни смучари Сунце, добра стаза и орни смучари

- У недељу је продато 500 ски-пасова, а било је неколико пута више послетилаца, па смо морали да чистимо снег и проширујемо паркиралишта – истиче Војко Пурић, власник предузећа „Сложна браћа“, које је зимус од Туристиче организације, после губитака, преузело жичару.

Мравињак на Пуцаревини, код ски кућице Мравињак на Пуцаревини, код ски кућице

Поред гостију вила и хотела на Златру из више места у Србији, на снегу и сунцу уживали су и комшије – посетиоци са Златибора, из Прибоја, Пријепоља, док се Сјеничани посебно занимају за ноћно скијање. У понедељак су започела такмичења најмлађих за Сретењски куп у слалому у велеслалому.

Први кораци на падини изнад града Први кораци на падини изнад града

На стази је, како истиче Пурић, 30-40 центиметара снега.Овде страхују да најављени ветар не отопи доњи део стазе, где је зимус топло време у неколико наврата задавало невоље организаторима и прекидало скијање.

Више информација о скијалишту можете наћи на нашој страни: Skijalište Zlatar - Ski staza Briježđa

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.