Nova Varoš: Zbog lopova i ogrev pod ključem

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 13. јануар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

U novovaroškom kraju sve je više meštana koji i ogrev čuvaju pod ključom, jer su učestale krađe drva i uglja pripremljenih za zimu.

Žalbe stižu svih iz gradskih naselja, a meštani kažu da lopovi najčešće ponesu koliko može da stane u džak.

- Dok sam sa rođacima sedeo u kući neko mi je koristeći mrak odneo drva sa gomile pod prozorom, a ogrev su ukrali i komšijama. Krađu sam primetio tek ujutru, a da se zimus ne bi smrzavao zbog lopova, morao sam prvi put da drva zaključam u šupu – žali se Zvonimir Popović iz naselja Šanac.

Oni koji su zbog manjka podrumskog prostora  primorani da ogrev i dalje drže u dvorištu, noć provode na oprezu i spavaju na jedno oko. U policiji  kažu da je jesenas bilo samo nekoliko prijava za šumsku krađu ogrevnog drveta, a da za krađu uglja i drva iz dvorišta nije bilo prijava od  meštana.

- Policija odmah traži da kažemo na koga sumnjamo. Mada svi mi pretpostavljamo ko nam krade drva, niko ne želi da greši dušu i da upre prstom bez dokaza – kaže Popović.

Nekoliko meštani je jesenas  ipak uspelo da uhvati lopove na delu. Međutim, umesto da ih prijave policiji oni su im sami razrezali kaznu.

- Komšiju sam uhvatio da mi u po bela dana krade metarska bukova drva koja sam pored šumskog puta složio za prodaju. Zamolio sam ga da to više ne čini, poklonio mu par cepanica i čak mu pomogao da ih natovari na kola. Međutim, kada sam ga sutradan opet našao u krađi pukao mi je film, a batine koje je dobio pamtiće ceo život – kaže vlasnik šume nadomak grada koji je tražio da mu se ne pominje ime.

Šumske krađe

- Podneli smo prijavu za krađu 30 kubika ogrevnog drveta u državnim šumama što je neuporedivo manje u odnosu na predhodne godine. Očigledno je da su pojačana kontrola i oštrija kaznena politika učinili svoje – kaže  Aleksandar Šalipur, šef Šumske uprave u Novoj Varoši.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.