Аутобуска станица: Газда уклонио балване и рампу

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 11. новембар 2014. године Друштво Коментари

После претње моторки – аутобуска станица без рампи После претње моторки – аутобуска станица без рампи (Фото Д. Гагричић)

После петодневне блокаде аутобуске станице и другог покушаја принудне сеобе – спорења „Секулић превоза“ и општине селе се пред Управни суд 

После пет дана и другог покушаја да се принудно, уз асистенцију полиције, уклоне барикаде од балвана  са аутобуске станице, учинио је то власник Слободан Секулић у понедељак у вечерњим сатима.Секулић је са децом и  најближим члановима фамилије био на трупцима, али је попустио пред упорношћу  комуналне инспекције, великог броја полицајаца и извршитеља Владимира Докмановића из Чачка, кога је локална управа ангажовала да моторном тестером исече десетак кубика  трупаца грађе, пошто  у овом крају  нико од дрвосеча и власника пилана није  хтео да уступи механизацију за принудну сеобу.

Неизвесно кад ће бити подељене парцела – некадашња имовина три власника Неизвесно кад ће бити подељене парцела – некадашња имовина три власника

Балване смрча и јеле власник  станице у центру града и пилане у селу Акмачићи истоварио је  на жардињере, противећи се решењу инспекције и Општинског већа да уклони рампу и жардињере на улазу на пероне станице и тако „очисти јавну површину“. Ове објекти  су, као тврде у локалној управи, подигнути без дозволе, а  Секулић каже да је био принуђен како би спречио улазак и паркирање возила, најчешће таксиста, док полиција није реаговала на бројне позиве.

- Два пута је у последње четири године упућен захтев општини да се парцела 191/1 подели између некадашњих сувласника – Угоститељског предузећа „Златар“, Ватрогасног дома и „Ракете“, чији смо објекат и прероне купили на судској лицитацији 2008. године за 150.000 евра. Општина  није одговорила иако смо нудили да се деоба изврши према записнику сачињеном о власништву  након изградње пре више од 30 година, затим према налазу вештака или договору  – истиче Миладин Секулић, координатор у предузећу „Секулић превоз“, најављујући тужбу пред Управним судом и коначну деобу, као и отварање ресторана и 20 апартмана, које су изграђени на станици.

Аутобуски превоз се нормално одвијао у данима док је трајала „балван револуција“, а грађани су, уз жестоке речи, различито коментарисали поступке власника станице и власти.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.