Уручене награде „Капетан Миша Анастасијевић“

novosti.rs (D. Gagričić) 18. октобар 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Добитници награде "Капетан Миша Анастасијевић"

Признања је добило 23 појединцa и предузећа - шест из Нове Вароши, пет из Пријепоља, четири из Ужица, три из Пожеге, по два из Косјерића и Ариља и један из Чајетине.

Најбољим ствараоцима из области привредног и друштвеног живота на подручју Регионалне привредне коморе Ужице јуче су на Златару уручена  признања  „Капетан Миша Анастасијевић“ - плакета и златник са ликом познатог донатора, рад академског вајара Љубише Манчића из Београда. Признања је добило 23 појединаца и предузећа -  шест из Нове Вароши, пет  из Пријепоља, четири из Ужица, три из Пожеге, по два из Косјерића и Ариља и један из Чајетине.

За најбољу компанију у Златиборском округу у овој години проглашен је  „Трендтекс“ из Пријепоља, један од најуспешнијих произвођача заштитне радне одеће у Србији. Капацитети предузећа су око 100.000 јединица месечно, а одећу извозе  у Немачку, Шведску, Данску, Аустрију и Пољску.

Priznanje Arsenu DJuricu, direktoru Turisticke organizacije Zlatibor, urucio je Dragoslav Nikolic, predsednik RPK Uzice Priznanje Arsenu DJuricu, direktoru Turisticke organizacije Zlatibor, urucio je Dragoslav Nikolic, predsednik RPK Uzice

- Рад, труд, упорност и породично васпитање су тајна успеха фирме „Емилио Штехер“ из Пријепоља – каже њен власник Меша Подбићанин, који је, по оцени жирија „Медија инвента” из Новог Сада и РПК изабран за најбољег менаџера. - У фирм која је  једна од највећих страних инвестиција у Пријепољу и околини обликујемо више од 300 врста камена из целог света, а око 80 оддсто производа пласирамо у Швајцарску, Немачку и Аустрију.

Mићу Зорићу, директору „Златарпласта“ из Бистрице, код Нове Вароши,  припало је признање  најбољег предузетника региона.Поред пластике,  производни програм фабрике проширен је на прераду гуме и откуп и прераду воћа.

Nagradu Micu Zoricu, direktoru Zlatarplasta, urucio je pesnik Pero Zubac Nagradu Micu Zoricu, direktoru Zlatarplasta, urucio je pesnik Pero Zubac

Најбоље средње  и мало предузеће Златиборско округа су из Ужица:  „Сретен Гудурић“ и „Ентеко“. За  примену међународних стандарда у пословању признање  „Капетан Миша Анастасијевић“ добила је „Алфатранс“ из Пријепоља, а за најбољи дизајну   модна кућа „Гарман“ из Ариља.

Бранка и Радисав Богдановић из Ужица имају најбољи бренд Златиборског округа – ракију „Соколова“, док је најуспешније јавно комунално предузеће „Лим“ из Пријепоља.Награђени су и прегаоци из области пољопривреде, туризма, грађевинарства  и других грана.

Etno-grupa KUD Doma kulture Etno-grupa KUD Doma kulture

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.