Uručene subvencije za samozapošljavanje

rtvnp.rs (B. Šehović) 17. октобар 2014. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo Nacionalna služba za zapošljavanje

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i direktorka Filijale Prijepolje Nacionalne službe za zapošljavanje Ana Pejović uručili su ugovore korisnicima subvencija za samozapošljavanje, izvođaču javnog rada za osobe sa invaliditetom, kao i poslodavcu koji će realizovati program stručne prakse za osobe sa invaliditetom.

U prostoriji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Prijepolju, na svečanoj promociji mera aktivne politike zapošljavanja,uručeni su ugovori za 18 nezaposlenih lica o dodeljenim subvencijama za samozapošljavanje sa područja opština Nova Varoš, Prijepolje, Priboj i Sjenica.

Pojedinačna subvencija iznosi 160 000 dinara, dok je za osobe sa invaliditetom iznos subvencija 200 000 dinara.

Upravni odvor Nacionalne službe za zapošljavanje doneo je odluku o odobrenju sredstava za sprovođenje javnih raodva za osobe sa invaliditetom za ukupno 6 polodavaca.

Vrednost javnih radova iznosi oko 4 miliona dinara, a čijom realizacijom će se uposliti 24 osobe sa invaliditetom.

Svečanoj promociji, pored predstavnika opština Nova Varoš, Prijepolje, Priboj i Sjenica, prisustvovali su i dosadašnji uspešni korisnici subvencija Nacionalne službe za zapošljavanje.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.