Nova Varoš nije dobila ni notara

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 19. септембар 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Panorama grada

U Prijepolju i još 93 druga grada u Srbiji javni beležnici su 1. septembra počeli sa radom i za niz pravnih poslova kao što su overa ugovora o prometu nepokretnosti u potpunosti preuzeli nadležnosti sudova.

Plan je da bude 371 javni beležnik, a ovaj posao za područije opština Prijepolje i Nova Varoš, koje pokriva Osnovni sud u Prijepolju, obavljaće diplomirani pravnik Slađana Rajić.

Kancelarija notara Slađane Rajić nalazi se u Prijepolju, u ulici Sandžačkih brigada broj 63. Telefon kancelarije je 033/ 711-787, a radno vreme od 9 do 17 sati. Javni beležnik Slađana Rajić neće međutim imati svoju kancelariju i u Novoj Varoši,pa će stanovnici ove opštini koja je poslednjom pravosudnom reformom ostala i bez sudske jedinice morati da kod notara putuju u susedno Prijepolje.

- Planom Ministrstva pravde i Nova Varoš će imati svog javnog beležnika i kancelariju nezavisno od Prijepolja, ali tek pošto neko od kandidata iz ove  opštine položi veoma zahtevan javnobeležnički ispit i ispuni stroge kriterijume. Upravo zbog male prolaznosti kandidata sa uvođenjem javnih beležnika se kasnilo dve godine, a trenutno rade svega 94 notara u Srbiji – kaže za „Westinfo“ Slađana Rajić.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.