Čajetina: Opsežna obnova putne mreže u seoskim MZ

glaszapadnesrbije.rs 10. септембар 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Tokom ove godine u opštini Čajetina je posvećena velika pažnja obnovi saobraćajne mreže i izgradnji puteva, kako na Zlatiboru, tako i u seoskim mesnim zajednicama.

Obavljeno je asfaltiranje velikog broja saobraćajnica obuhvaćenih planovima mesnih zajednica, puta za Uroševiće u Branešcima u dužini od 600 metara, 400 metara pravca Čunkovi-Krnda u Tripkovi, kao i puteva Luke-Džambasi u Jablanici, Dedići-Vlasonjići na Rudinama, prema Krivoj reci u Golovu i 500 metara u Dobroselicama.

Potpisani su i ugovori za radove u Trnavi, za pravce ka Goluši i Tošiće, zatim za Savčiće u Alinom potoku, i za Iviće i Bondžuliće u Šljivovici, a nabavke su vršene preko mesnih zajednica.

Pored toga, ugovoren je i tender za izgradnju puteva i ulica koju finansira opština Čajetina, izvođač je preduzeće “Putevi Ivanjica”, a vrednost posla je oko 36 miliona dinara. Najpre će se asfaltirati sledeći putevi: Tovilište-Jovo Petrović u Sirogojnu, Oko-Branešci u Željinama, u Novakovićima u Gostilju, Drenova-Katušnica, za Savčiće u Alinom potoku, Drenova-Katušnica, za Iviće u Šljivovici, Gukići-Zlatići, za Golušu u Trnavi, za Gavoviće i Bućiće u Mušveti, za Bakiće u Jablanici i spajanja centar sela-Donji Ljubiš i od Borove glave prema centru sela u Dobroselici.

Pomoćnica predsednika opštine Čajetina za investicije, puteve, građevinsko zemljište i saradnju sa mesnim zajednicama, Bojana Božanić, očekuje da će se radovi obavljati u skladu sa dinamikom ugovora i da vremenski uslovi neće ometati vršenje posla.

Kako je istakla, rebalansom budžeta su opredeljena sredstva za asfaltiranje još nekoliko saobraćajnica, ka Sokićima i Arsićima u Tripkovi, Nikolino brdo – Branešci, a biće obnovljen i put ka manastiru Uvac.

Uskoro se očekuje završetak javne nabavke za asfaltiranje puteva u Šipoviku, Kaldrmi i centru Čajetine, u vrednosti do tri miliona dinara. Novu podlogu, prema zahtevima građana, dobiće i nekoliko ulica na Zlatiboru.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.