Priboj: Od Novaka teniski teren

glaszapadnesrbije.rs 10. септембар 2014. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo

Grad na Limu će uskoro dobiti teniski teren, zahvaljujući donaciji Fondacije Novak Đoković u iznosu od 25 000 evra, potvrdio je danas Glasu zapadne Srbije predsednik ove opštine Lazar Rvović.

On kaže da se početak radova očekuje narednih dana, i da će oni biti okončani u roku od jednog meseca. “Teren će biti površine 668 metara kvadrtnih, Fondacija se ugovorom obavezala da finansira izvođenje radova na izgradnji terena i nabavku materijala, dok je na nama da obezbedimo sva potrebna dokumenta, odnosno zemljište, priključke za struju i vodu”, naveo je on.

Teren će kao podlogu imati šljaku, biće napravljena i ograda, a na raspolaganju korisnicima biće i sva neophodna oprema.

Prema rečima projekt menadžera Fondacije, Gordane Džudže Jakovljević, koja je potpisala ugovor sa pomoćnikom predsednika opštine za sport, Miroslavom Bukvićem, zamisao je potekla nakon saznanja da je u Priboju teniski turnir održan još daleke 1890. godine.

“Naša želja je bila da grad u kojem je tenis počeo da se igra u Srbiji dobije pravi teren, u cilju popularizacije ovog sporta”, rekla je ona, ističući da će ovaj poduhvat omogućiti deci iz Priboja da treniraju.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.