Uprava carina Ministarstva finansija, Vlade Srbije, na sastanku sa pomoćnikom predsednika Opštine Krstom Janjuševićem, početkom nedelje, obavestila je lokalnu samoupravu u Priboju da je usvojila odluku o otvaranju Carinske ispostave Uprave carina u Priboju.

Carinska ispostava na graničnom prelazu Uvac kod Priboja, između Srbije i BiH, ukinuta je još 2004. godine pa su kamioni sa građom upućivani naprelaz kod Mokre gore, iako je Limska dolina najkraća veza Kosova i BIH . Kao razlog ukidanja, tada je navedena racionalizacija.

Inicijativu o vraćanju Carinske ispostave pokrenuli su početkom predsednik opštine Lazar Rvović i rukovodstvo Priboja, a kao razlog su navedeni povećani troškovi koje pribojski privrednici imaju kada administriranje oko carinjenja prilikom uvoza i izvoza moraju da obave u Prijepolju i pored toga što je Priboj pogranična opština .

Još jedan bitan razlog da se posle 10 godina vrati Carinska ispostava u Priboj, je očekivani dolazak investitora iz Finske, fabrike za proizvodnju kamiona „SISU- auto“ i preuzimanje Fabrike automobila u Priboju. Pre početka rada Carinske ispostave u Priboju lokalna samouprava se obavezala da obezbedi prostorne i ostale uslove poslovanja.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.