Oporavak Rehabilitacionog centra Zlatar (video)

rts.rs 16. јул 2014. године Друштво Коментари

Rehabilitacioni centar "Zlatar" RH Centar "Zlatar" (Foto Mirko)

Zahvaljujući naporima lokalne samouprave Rehabilitacioni centar Zlatar ponovo radi od aprila ove godine i u ovom trenutku je sve spremno da se u ovoj ustanovi zbrine najmanje 10 pacijenata, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Potencijali ove ustanove koja nije radila tri i po godine su očuvani, a država će u narednom periodu obezbediti dozvole i ostale pravne procedure kako bi ova zdravstvena ustanova mogla da počne sa pružanjem usluga lečenja", rekao je Lončar posle obilaska bivše Specijalne bolnice za prevenciju i lečenje kardiovaskularnih bolesti na Zlataru.

Ministar zdravlja istakao je da je Nova Varoš jedna od retkih lokalnih samouprava koje od države ne traže novac, već samo podršku da rade, ulažu i otvaraju nova radna mesta, javlja Tanjug.

"U Specijalnoj bolnici na Zlataru radilo je 120 ljudi, od kojih su trenutno na posao vraćena 34 radnika. Nadam se da je ova vlada prepoznala važnost ovakvih centara za razvoj lokalnih samouprava i da ćemo imati podršku koju nismo imali od prethodne vlasti, zbog čijeg nemara je Rehabilitacioni centar Zlatar ugašen", istakao je predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović.

Opština Nova Varoš uzela je od 1.aprila pod zakup ovaj objekat od Fonda PIO, a po rečima Paunovića, od kada je centar počeo sa radom, već postoji interesovanje strateških partnera da ulažu i posluju na Zlataru.

U poseti nekadašnjoj Specijalnoj bolnici Zlatar danas je, pored ministra zdravlja Lončara, bio i ministar pravde Nikola Selaković, koji je takođe učestvovao u razgovorima o daljim strateškim planovima za ponovno pokretanje rada Rehabilitacionog centra Zlatar.

 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dimitrije paunović nikola selaković rh centar zlatar zlatibor loncar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.