Projekat Informisanje građana o ostvarivanju socijalne zaštite

blic.rs Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Akademska incijativa Forum 10 i udruženje samohranih majki "Zajedno" realizuju projekat "Informisanje građana o ostavrivanu socijalne zaštite" koji će trajati pet meseci, jer je iskustvo pokazalo da socijalno ugrožene kategorije nisu dovoljno informisane o svojim pravima.

Kordinatorka na projektu Ajla Nikšić Rebronja rekla je da je sačinjen informator za ostvarivanje prava iz socijalne zaštite u opštinama Novi Pazar, Tutin, Sjenica i Nova Varoš.

- Želimo da građani budu informisani o pravima u sistemu socijalne zaštite - rekla je ona.

Asistent na projektu Teo Taraniš kaže da građani nemaju sve informcije o pravima i procedurama kako da ostvare prava, a s druge strane sve veći broj građana se nalazi u stanju socijalne potrebe.

- Sve više je siromašnih koji se obraćaju institucijama koje pružaju socijalnu pomoć - rekao je Taraniš.

Alma Junis iz Udruženje samohranih roditelja "Zajedno" ističe da iskustvo pokazuje da socijalno ugrožene kategorije nisu dovoljno informisane o pravima.

Projekat se finansira sredstima Evropske unije i Republike Srbije, a preko kancelarije za saradnju sa civilnim društvom.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.