Nova Varoš: Stradali u „krivini smrti“

novosti.rs (D. Gagričić) 27. мај 2014. године Друштво Коментари

Kamion sleteo sa mosta (foto: D. Gagričić)

U teškoj saobraćajnoj nesreći, u ponedeljak oko 21,40 , na magistralnom putu Nova Varoš -Prijepolje, u selu Bistrici, pogunuli su Filip Dučić (21) iz Prijepolja i Miroslav Ljujić (49), vlasnik pilane u Velikoj Župi.

Kamion sa prikolicom natovaren trupcima borovine porušio je preko stotinu metara ograde mosta na levoj strani puta i sleteo sa visine od dvadesetak metara u reku Bistricu. Pretpostavlja se, prema balvanima rasutim po putu, da se prikolica prevrnula na kraju nizbrdice ispred „krivine smrti“ kod Krdžavske vodenice. Na mostu su ostali delovi akumulatora i opreme kamiona. Pretpostavlja se da je za volanom bio Dukić,

- Telo Dukića je bilo u kabini, a telo Ljujića smo pronašli nešto niže među trupcima u reci - ispričao je sinoć Grozdimir Grbović, jedan od prvih koji se uz vozača „Knjaza Miloša“ iz Aranđelovca našao na mestu nesreće. Spasioci, alarmirani iz kafabe „Vihor“, najpre su tragali uz pomoć baterijske lampe, a zatim su stigli reflekktori i ostala oprema.

Saobraćaj je bio u prekidu oko pet sati dok je trajao uviđaj.Tek oko tri sata iza ponoći spasioci, meštani i rodbina uspeli su da izvuku telo Ljujića zarobljeno među balvanima. Vađenje je otežavala nadošla reka i mala brana koju su napravili trupci i olopine prikolice i kamiona.

Ovo je drugi udes za dva dana sa dve žrtve na putevima u okolini Nove Varoši. Inače, krivina smrti u Bistrici je uzela više života, među kojima i jednu policijsku patrolu.

Ljujić i Dučić su, prema rečima Milojka Bojanovića, tehničara u Šumskoj upravi u Novoj Varoši, u planini Murtenici popodne natovarili 33 kubika građe. Nepun sat pre nesreće večerali su u Kokinom Brodu.

OGRADA

Na mostu je u više navrata menjana ograda, najčešće posle sletanja vozila u reku.Putari su baš u utorak trebali da postavljaju novu betonsku ogradu, a jutros su započeli uklanjanje porušene ograde i pripreme za novu.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.