Miriše na uspeh: Rukometaši Zlatara jure viši rang

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 15. април 2014. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Rukometaši Zlatara

Rukometaši Zlatara imali su u poslednja četiri kola maksimalan učinak, a da li će u viši rang direktno ili će u neizvesni baraž znaće se tek nakon poslednjeg sudijskog zvižduka u regularnom delu ovogodišnjeg prvenstva.

Zlatar je trenutno treći na tabeli Prve rukometne lige Srbije – Zapad i ima utakmicu i tri, odnosno dva boda manje od Sloge i drugoplasirane Mokre Gore.

Izabranici Branka Ćurčića u iduću subotu (19. aprila) gostuju u Zubinom Potoku gde će u derbiju poslednjeg kola sa domaćom Mokrom Gorom odlučiti koja će od ove dve ekipe u baraž za elitnu Super „A“ ligu, a ko će u utešni baraž za stepenik niži rang – odnosno novu Super „B“ ligu.

- Da u jesenjem delu prvenstva nismo neplanirano ostali bez bodova na gostovanju u Čačku a iz Kragujevca se vratili sa svega osvojenim bodom, u subotu bi rasterećeni briga putovali u Zubin Potok.  Ovako biće neizvesno do samog kraja – kaže trener Zlatara Branko Ćurčić.

U stručnom štabu Zlatara kažu da im u na gostovanju u Zubinom Potoku odgovara sve sem poraza.

- Drugo mesto nam garantuje mesto u Super „B“ ligi u slučaju da ne prođemo baraž za elitni rang. Ukoliko izgubimo susret protiv Mokre Gore i na tabeli naše grupe Zapad budemo treći, onda igramo  kvalifikacionu mini-ligu za Super „B“ ligu, a u tom slučaju plasman u viši rang je krajnje neizvestan -  pojašnjava Ćurčić.

Da bi ostali u igri za drugo mesto tabele, rukometaši Zlatara moraće međutim  pre Mokre Gore da savladaju i Mladost iz Čačka. Ovaj susret se igra sutra veče (subota 12. april) u Sportskoj dvorani Gimnazije „Pivo Karamatijević“, a u njega Zlatar ulazi kao favorit.  U poslednje četiri utakmice Zlatar je savladao Metalac (40:30), Kneza Lazara (49:41), Radnički (41:29) i Trepču (36:30).

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.