UNS: Poništiti tender za informisanje u Novoj Varoši

uns.org.rs 15. април 2014. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od opštinske uprave Nova Varoš da poništi tender za informisanje javnosti putem štampe, radija i televizije.

Opštinska uprava raspisala je 4. aprila tender za informisanje, pored ostalog, navodeći taksativno televizijske emisije i novinske agencije u kojima želi da prilozi o njenom radu budu emitovani, što ima za posledicu diskriminaciju drugih medija kao potencijalnih učesnika u javnoj nabavci.

Kako je UNS-u rečeno u opštinskoj upravi, televizije i emisije koje su navedene birao je predsednik opštine Dimitrije Paunović, „na osnovu toga u kojim emisijama bi voleo da se pojavi“.

UNS ističe da je ovakvo uslovljavanje medija u suprotnosti sa medijskom strategijom koja predviđa projektno finansiranje medija za informisanje lokalne i šire zajednice, a ne za informisanje o radu javne uprave u unapred određenim emisijama po izboru lokalnih funkcionera.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.