Sneg i niska temperatura ugrozili voće u Polimlju

glaszapadnesrbije.rs 15. април 2014. године Пољопривреда Коментари

Zlatarinfo logo

Sneg, koji je padao tokom protekle noći i prepodneva, kao i vrlo hladno vreme danas su u polimskim opštinama, Prijepolju, Novoj Varoši i Priboju, ugrozili voće i druge kulture.

Jutros su se zabeleli obronci planina Zlatar, Jadovnik, Jabuka, Javorje i Bić, a snežnih padavina je bilo i u najnižim delovima ovog područja.

U prijepoljskoj i pribojskoj, a delom i u novovaroškoj opštini posejano je rano povrće, koje je već izniklo, a u toku je setva kukuruza. Stariji stanovnici Polimlja strahuju da su sneg i niske temperature, koje su jutros iznosile i nekoliko stepeni Celzijusa u minusu, uništili cvet na voću, koje je inače bilo „dobro ponelo“.

Pored toga, postoji opasnost da će vremenske neprilike loše uticati i na povrtarske kulture, koje bi mogle biti oštećene, a pojedine bi čak morale i ponovo biti posejane.

Pre petnaestak godina sneg i mraz „obrali“ su voće u Polimlju u maju, kada su stradali voćnjaci i rano povrće.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

poljoprivreda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.