Pomoć Japana u sprovođenju ekoloških projekata

srbija.gov.rs 25. март 2014. године Екологија Коментари

Zlatarinfo logo Masafumi Kuroki i Stana Božović

Državni sekretar Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije Stana Božović izrazila je danas zahvalnost Vladi Japana na donaciji sredstava za sprovođenje projekata unapređenja zaštite životne sredine u Srbiji.

Božović je na konferenciji za novinare povodom potpisivanja ugovora o donaciji za javna preduzeća „Omoljica“ iz Pančeva, „3. septembar“ iz Nove Varoši i „Komunalac“ iz Knića, kao i sa predstavnicima opštine Trgovište, precizirala da vrednost donacije iznosi 323.610 evra.

Ona je podsetila na to da su ukupne donacije Vlade Japana našoj zemlji od 1999. godine dostigle više od 460 miliona evra, dok je za različite socijalne projekte Japan donirao približno 10 miliona evra.

Ugovore o donaciji potpisao je ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki sa predsednikom opštine Trgovište Nenadom Krstićem, direktorima JKP “Omoljica” iz Pančeva Draganom Grujičićem, JKP “3. septembar” iz Nove Varoši Suzanom Šuljagić i JKP “Komunalac” iz Knića Milosavom Pantovićem.

Kuroki je istakao da će sredstva iz te donacije biti upotrebljena za nabavku nove opreme, kao što su kamioni-autosmećari, kontejneri i kombinovana mašina za održavanje puteva.

On je rekao da će nabavka nove i moderne opreme doprineti čistijoj i zdravijoj životnoj sredini u tim opštinama, i ocenio da će ova donacija dodatno ojačati prijateljstvo Srbije i Japana.

Kuroki je podsetio na to da je u Srbiji u toku realizacija i drugih ekoloških projekata koji se sprovode uz podršku Japana, među kojima je i projekat odsumporavanja u Termoelektrani “Nikola Tesla”, kao i saradnja na projektima u oblasti energetske efikasnosti.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekologija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.