Smenjen direktor filijale NSZ u Prijepolju

glaszapadnesrbije.rs 25. март 2014. године Економија Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Smenjeni direktor

Kroz više akcionih planova zapošljavanja koje organizuje Nacionalna služba za zapopšljavanje filijala Prijepolje sa lokalnim samoupravama, i druge aktivnosti, poput javnih radova i brojnih projekata u 2014. godini u opštinama Prijepolje, Priboj, Sjenica i Nova Varoš posao će dobiti preko 600 radnika.

Kroz više akcionih planova zapošljavanja koje organizuje Nacionalna služba za zapopšljavanje filijala Prijepolje sa lokalnim samoupravama, i druge aktivnosti, poput javnih radova i brojnih projekata u 2014. godini u opštinama Prijepolje, Priboj, Sjenica i Nova Varoš posao će dobiti preko 600 radnika. Doskorašnji direktor filijale NSZ Prijepolje, Dragiša Simović, predvodio je i koordinirao sve aktivnosti u formiranju ove ispostave 2008. godine, a sa saradnicima je zabeležio odlične rezultate, pa ovaj kraj ima jednu od najnižih stopa nezaposlenosti u zemlji.

Poseban uspeh postignut je na kraju prošle godine, kroz sprovođenje Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, pa je tako u decembru u Novoj Varoši posao dobilo 173 mladih, a mnogima je to bilo i prvo zaposlenje.

Formiranjem ove filijale NSZ, koja pokriva četiri opštine, Prijepolje, Priboj, Sjenicu i Novu Varoš, višedecenijski problem nezaposlenosti u ovom delu Srbije počeo je organizovano i sistematski da se rešava, u čemu je važnu ulogu imao Dragiša Simović.

U tome je postojala obostrana saradnja države i lokalnih samouprava, a posebno su popularne bile stručna praksa, obuke, među kojima je bilo onih i za lica sa invaliditetom, razni oblici pripravništva kao i javni radovi, kroz koje u poslednjih nekoliko godina angažovano više od 2000 mladih.

Pored toga, građeni su brojni infrastrukturni objekti i saobraćajnice, vršeno je pošumljavanje goleti, i uređivana životna sredina i lokalne prirodne znamenitosti, poput reke Lim, Pribojske banje i specijalnog rezervata prirode Uvac. Javni radovi obuhvatili su i arheološka iskopavanja koja su otkrila brojne tajne prošlosti, naročito istraživanja okana rudnika Jarmovac kraj Priboja.

Nastojalo se da se među nezaposlenima raširi uverenje da posao treba tražiti i da se filijala NSZ usmeri na veću saradnju i animiranje lokalnih samouprava u rešavanju problema nezaposlenosti i sprovođenju zajedničkiha kcija.

Čelni ljudi četiri opštine pohvalno govore o filijali NSZ u Prijepolju i njenom direktoru Simoviću, i kažu da nije registrovana nikakva primedba u saradnji sa ovom ustanovom.

Međutim, i pored uspeha i dobrog rada, rukovodstvo Nacionalne službe za zapošljavanje nije imalo sluha, i pored protivljenja lokalnih samouprava, zaposlenih u filijali i većeg dela javnosti, smenilo je Simovića sa mesta direktora.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.