Dve nove zdravstvene službe u domu zdravlja u Novoj Varoši

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 23. март 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Dom zdravlja u Novoj Varoši

U Domu zdravlja u Novoj Varoši do kraja godine počeće sa radom služba fizijatrije i služba za zaštitu mentalnog zdravlja stanovništva, na čije je osnivanje saglasnost dalo republičko Ministarstvo zdravlja.

U Domu zdravlja u Novoj Varoši do kraja godine počeće sa radom služba fizijatrije i služba za zaštitu mentalnog zdravlja stanovništva, na čije je osnivanje saglasnost  dalo republičko Ministarstvo zdravlja. Prema Uredbi o planu mreža zdravstvenih ustanova u Srbiji, Dom zdravlja ne ispunjava kriterijume da pod njegovim okriljem rade ove dve službe, ali su u Ministarstvu zdravlja progledali kroz prste ovoj ustanovi koja je zbog odličnih rezultata u organizaciji i radu nedavno akreditovana na sedam godina.

Služba za fizijatriju biće smeštena u neposrednoj blizini dispanzera za decu i omladinu, a renoviranje prostora površine 300 kvadrata počeće ovih dana. Osnivanjem ove službe građanima ćeuštedeti i vreme i novac,jer su pacijenti iz zlatarskog kraja bili prinuđeni da na fizikalne preglede, terapije i tretmane putuju kilometrima do Užica i Prijepolja.

– Nedavno donirani aparati za fizikalnu teraapiju kao što su laser sa sondom, namenski  magnet, ultrazvuk i aparat sa galvanskom strujom, sasvim su dovoljni za početak rada službe za fizijatriju.  U Domu zdravlja već je zaposleno nekoliko viših fizioterapeuta, a specijalistu fizijatrije angažovaćemo dva puta mesečno. Kako bi trajno rešili problem kadra, tražićemo da se na jesen jednom od naših lekara dodeli specijalizacija fizijatrije – kaže direktor Doma zdravlja dr Branko Popović.

Služba za zaštitu mentalnog zdravlja stanovništva biće formirana od zdravstvene jedinice psihijatrije koja već postoji pri Domu zdravlja.

- U okviru ove službe radiće čitav tim stručnjaka, pa će u lečenju i zbrinajvanju pacijente koji imaju mentalne smetnje učestvovati  psihijatar, psiholog, defektolog i socijalni radnik – kaže Popović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.