Opozicija izborila vanrednu Skupštinu o RH “Zlatar”

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 06. март 2014. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo RH Centar "Zlatar"

Najava predsednika opštine Nova Varoš Dimitrija Paunovića (SNS) da će lokalna samouprava uzeti u zakup objekat bivše Specijalne bolnice „Zlatar“ na Zlataru jedina je tačka sednice Skupštine opštine koja će u utorak 11. marta na zahtev opozicije zasedati vanredno.

Najava predsednika opštine Nova Varoš Dimitrija Paunovića (SNS) da će lokalna samouprava uzeti u zakup objekat bivše Specijalne bolnice „Zlatar“ na Zlataru jedina je tačka sednice Skupštine opštine koja će u utorak 11. marta na zahtev opozicije zasedati vanredno. Predlog za hitno sazivanje sednice Skupštine opštine Nova Varoš  potpisalo je osam odbornika iz redova Demokratske stranke (DS) i GG „Novi ljudi za Novu Varoš“, kao i jedan od dvojice odbornika sa izborne liste URS.

Kako je nedavno izjavio predsednik Paunović, opština će 15. aprila u rad pustiti Centar „Zlatar“, a objekat će biti uzet u zakup po sličnom modelu po kome je Turističko-sportski centar „Zlatar“ prošlog proleća od beogradskog „Rekreatursa“ uzeo u desetogodišnji zakup hotel „Panorama“ jedini na Zlataru i zatim u njegovo renoviranje uložio preko 50 miliona dinara budžetskih sredstava. Na Centar „Zlatar“ katanac je stavljen pre tri godine zbog štrajka 80 zaposlenih i enormnih dugova, a objekat je nedavnom odlukom suda vraćen  u vlasništvo Republičkog Fonda PIO.

- Iz sredstava informisanja smo saznali za izjavu predsednika opštine Nova Varoš da će opština ili druga institucija u njeno ime, a verovatno se misli na TSC „Zlatar“, uskoro uzeti u zakup  objekat bivše Specijalne bolnice „Zlatar“ , odnosno sadašnjeg privrednog društva „Zlatar“. Jasno Vam je da je za odluku o ulaganju značajnih budžetskih sredstvava, kao i za značajne strateške odluke kakva je pomenuta, nadležna Skupština opštine.Takođe Vam je poznato da je u dosadašnjem postupanju u iznajmljivanju hotela „Panorama“ i njegovom opremanju učinjeno više protivzakonitih postupaka i da su nenamenski trošena budžetska sredstva. Zahtevamo da odmah sazovete vanrednu sednicu Skupštine opštine na kojoj će na dnevnom redu  biti navedena tema. Ako isto ne uradite, Vas ćemo smatrati odgovornim za postupanje suprotno Statutu Opštine Nova Varoš i suprotno odgovarajućim zakonskim odredbama, i sa istim ćemo upoznati javnost – kaže se u zahtevu koji su predsedniku Skupštine opštine Branislavu Dilpariću (SPS) uputili odbornici opozicije Radojica Perišić, Nataša Mirosavljević, Ljubiša Nedović, Zoran Mlađenović, Belma Hadžisalihović, Predrag Šaponjić, Radosav Vasiljević, Radomir Matović i Radivoje Bujišić.

U zahtevu za vanrednu sednicu Skupštine opštine, upućenom 25. februara, predstvanici opozicije najavili su i da će „preduzeti zakonom predviđene korake kako bi zaštitili interes građana Opštine Nova Varoš“.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika nova varoš rh centar zlatar radojica perišić radosav vasiljević


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.