Zlatar Fest - Prilika za privredni napredak

glaszapadnesrbije.rs 10. јул 2013. године Туризам Златарфест Коментари

Zlatarinfo logo Zlatar Fest 2013

Brojne manifestacije koje su se ranije tokom celog leta održavale na području Nove Varoši, poput Zlatnih ruku zlatara, Dana meda, Sirijade i Regate, ove godine će biti objedinjene u okviru Zlatar festa, koji će trajati od 25. do 28. jula, na Trgu vojvode Petra Bojovića.

Brojne manifestacije koje su se ranije tokom celog leta održavale na području Nove Varoši, poput Zlatnih ruku zlatara, Dana meda, Sirijade i Regate, ove godine će biti objedinjene u okviru Zlatar festa, koji će trajati od 25. do 28. jula, na Trgu vojvode Petra Bojovića. Prema rečima predsednika opštine Nova Varoš, Dimitrija Paunovića, navedene manifestacije predstavljale su pokušaj upoznavanja sa sopstvenim potencijalima. „One su ranije bile raspoređene tokom celog leta, ove godine odlučili smo se da ih skoncentrišemo na trgu i dodatno obogatimo javnim skupovima, tribinama i naučno-istraživačkim radovima u vezi teme koja je za nas najvažnija, a to je razvoj turizma u našoj opštini, naročito na Zlataru“, kazao je on u izjavi Glasu zapadne Srbije, i dodao da će one pored toga biti potpomognute kvalitetnim kulturnim, zabavnim i sadržajima noćnog života. Objasnio je da će tom prilikom na novovaroškom trgu biti određene posebne zone, poput onih za promociju i izlaganje poljoprivrednih proizvoda i mašina, ili postavljanje ugostiteljskih objekata.

Kako je istakao, cilj objedinjavanja svih manifestacija je promovisanje privrednih potencijala i poljoprivrednih resursa opštine Nova Varoš, i ukazivanje široj javnosti na ovo mesto i njegove turističke mogućnosti.

Pored manifestacija koje će biti održane u okviru Zlatar festa, biće priređen i muzički program, uz učešće brojnih grupa i pevača različitih muzičkih žanrova. U četvrtak 25. jula koncerte će održati Alisa i Kerber, a u petak 26. jula održaće se Zlatarska sirijada i izbor za najbolju heljdopitu, a potom će nastupiti Dejan Petrović i Big bend, Milan Topalović Topalko i Ana Sević. Sledećeg dana, u subotu 27. jula posetioci će moći da uživaju u čarima netaknute prirode tokom regate na Zlatarskom jezeru, nakon čega će prisutne zabavljati Amadeus bend, Ana Štajdohar i Belo platno. Poslednjeg dana sa trga u Novoj Varoši biće prenošena emisija „Žikina šarenica“, kroz koju će, kako je naveo Paunović, biti poslata poruka o svim dešavanjima na Zlatar festu.

„Iskoristićemo ovu manifestaciju da privučemo zainteresovane investitore i partnere, da ih ubedimo da je ovo ne samo pravo mesto za odmor već i za poslovne poduhvate, kako bismo pronašli zajednički interes i naveli ih da ulažu u Novu Varoš i zaposle naše sugrađane“, rekao je Paunović, i naglasio da je termin održavanja Zlatar festa izabran upravo iz tih razloga, pošto tada najviše turista boravi na tom području, na Zlataru i jezerima.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam zlatarfest zlatarfest 2013


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.