Zlatar: „Panorama“ ugovorila 8.000 noćenja

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 18. фебруар 2014. године Туризам Коментари

Hotel Panorama Hotel "Panorama" (foto: Ž. Dulanović)

Turističko-sportski centar „Zlatar“ koji je jesenas od beogradskog „Rekreatursa“ uzeo u desetogodišnji zakup hotel „Panoramu“, već je sa sportskim klubovima ugovorio oko 8.000 noćenja i popunio najveći deo kapaciteta.

Planina Zlatar sa adaptiranim hotelom „Panorama“ sve je primamljivija destinacija za sportiste. Ovde će se tokom leta za prvenstvene okršaje pripremati brojne ekipe, a na planinskim proplancima, u tišini borova, svoje veštine usavršavaće i domaći poklonici borilačkih i drugih veština sa dalekog istoka.

Turističko-sportski centar „Zlatar“ koji je jesenas od beogradskog „Rekreatursa“ uzeo u desetogodišnji zakup hotel „Panoramu“, već je sa sportskim klubovima ugovorio oko 8.000 noćenja i popunio najveći deo kapaciteta. Prvi sportisti na Zlatar će stići polovinom aprila i do septembra će planina vrveti od košarkaša, odbojkaša i karatista, kao  i polaznika sportskih kampova.

- Zahvaljujući dobroj saradnji sa agencijama specijalizovanim za sportski turizam preduzećem  već smo rasprodali većinu kapaciteta za leto. U pregovorima smo sa sportistima za još 9.000 noćenja i ukoliko stigne pozitivan odgovor, uposlićemo i ostale kapacitete na planini -  kaže direktorica Turističko- sportskog centra „Zlatar“ Ivana Novaković.

Na Zlataru će letos uglavnom boraviti članovi mlađih selekcija više sportskih kolektiva iz Srbiji, a na planinu će opet doći mladi košarkaši iz Rusije koji su jesenas ovde imali svoj kamp.

- Cene smeštaja u „Panorami“ i uslovi su približni ponudi u ostalim turističkim centrima, ali naša su prednost netaknuta priroda i udaljenost od gradsjke vreve, a Zlatar je ostao poznat kao fabrika crvenih krvnih zrnaca. Zanimljivo je da je u potrazi za planinskim mirom, boravak za leto ovde rezervisalo i preko 150 polaznika škole joge iz Beograda  – kaže direktorica Ivana Novaković.

U adaptaciju hotela „Panorama“ opština Nova Varoš i Turističko-sportski centar „Zlatar“ do sada su uložili blizu 50 miliona dinara, pa hotel sada gostima nudi oko 150 kreveta u renoviranim sobama i apartmanima.  

- Zahvaljujući ulaganjima u hotel „Panorama“ turizam je opet postao najznačajnija privrdena gradna opštine, mada je proteklih godina bilo pokušaja da se on obesmisli. Model po kom smo zakupili „Panoramu“ pokazao se kao uspešan, pa će opština 16. aprila u rad pustiti i Centar „Zlatar“ koji je pod ključom skoro tri godine i koji je nedavno  vraćen Fondu PIO – kaže predsednik opštine Nova Varoš  Dimitrije Paunović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam ivana novaković panorama zlatar hotel


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.