Задужбина Петар Мандић додељује студентску стипендију

teslamandic.org 22. октобар 2024. године Друштво Варошани Коментари

Конкурс за стипендије 2024/2025 Конкурс за стипендије 2024/2025 (teslamandic.org)

Задужбина „Петар Мандић“ расписују конкурс за доделу студентске стипендије за академску 2024/2025. годину.

Стипендија је намењене студентима основних академских студија који су из Нове Вароши, а пријава укључује достављање документације која потврђује статус студента и испуњавање других услова које је задужбина прописала. Рок за пријаву и остале детаље можете пронаћи на званичном сајту Задужбине где се налази и формулар за пријаву: Конкурс за стипендије 2024/2025
 
Задужбина

Задужбина „Петар Мандић“ основана је 26. априла 2021. године.

Име је добила по Петру Мандићу, првом и дугогодишњем директору нововарошког Дома културе, који је био доајен послератне културне сцене Нове Вароши и предан делатник на пољу образовања. 

Циљ Задужбине је неговање успомене на свештеничке претке Николе Тесле и афирмација вредности у вези са Теслиним ужим породичним окружењем, које је имало велики утицај на развој личности највећег српског проналазача.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.